Close

Zobacz wyniki ankiety: Czy brać w góry oprócz Sigmy 10-20 Nikkora 105 VR?

Głosujących
37. Nie możesz głosować w tej sondzie
  • brać oba i zmieniać kiedy tylko się zachce

7 18,92%
  • brać oba i zmieniać tylko kiedy naprawdę warto

3 8,11%
  • brać tylko Sigmę 10-20

2 5,41%
  • brać Sigmę 10-20, N105VR i N18-55

25 67,57%
Strona 3 z 3 PierwszyPierwszy 123
Pokaż wyniki od 21 do 22 z 22

Mieszany widok

Poprzedni post Poprzedni post   Następny post Następny post

Domyślnie

ciekawe rzeczy mówicie Koledzy dziękuję za zwrócenie uwagi na te przydatne aspekty
    zapamiętam Wasze punkty widzenia i popróbuję coś z tego dla siebie wyciągnąć

dobrze że ta rozmowa oprócz sprzętu odnosi się również do procesu twórczego, bo tak zostałby niedosyt

pozdrowienia dla wszystkich
    Nikon D7100, Nikon D90, S10-20 4-5.6, T 17-35 2.8-4 Di OSD, N 35 1.8, N 55-300 4.5-5.6VR , N 105 2,8 VRmicro, T100-400 4.5-6.3 Di VC USD

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez eldritch Zobacz posta
    jak chcesz to dam ci wskazówkę jak fotografować w górach...

góry są jak ludzie - więc należy je portretować! można robić portrety pojedynczych gór można i razem z kolegami...
    w tym względzie Tatry są jak ludzie starzy - tak jak oni mają bruzdy na "twarzy" i widać ślady czasu... a więc często sprawdza się boczne oświetlenie

a teraz wyobraź sobie zdjęcie tłumu na ulicy - z reguły nic ciekawego - podobnie jak większość nietrafionych panoram Tatr...
    widziałeś kiedyś portret człowieka zrobiony obiektywem 10 mm z bliska - wychodzi tak samo jak portret góry robiony od jej podnóża 10mm szkłem....
    Pięknie powiedziane! Nic dodać nic ująć. Tez mam w planach Tatry, a i inne górki w najblizszym czasie. Teraz wiem, że warto zabrac 70-210.

Strona 3 z 3 PierwszyPierwszy 123

Uprawnienia umieszczania postów