Close

Pokaż wyniki od 1 do 10 z 10

Wątek: :)

Rozmowny Awatar mariusz_777
    Miasto
    Sosnowiec / Dąbrowa Górnicza

Takie dwa zdjęcia zrobione całkiem niedawno

1.
    2.

Komentarze i uwagi bardzo mile widziane

Pozdrawiam
    Nikon D40

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez mariusz_777 Zobacz posta
    Komentarze i uwagi bardzo mile widziane
    Przyłożenie się do pokazywanych zdjęć bardzo mile widziane
    po pierwsze ostrość, zwłaszcza na dwa jest gdzieś ale ja nie wiem gdzie

fota nr 1 - po co te krzaki w PD oraz obcięty skrawek drzewa po lewej no i ostrość na krzakach które nic nie wnoszą

fota nr 2 - totalny brak ostrości, do tego horyzont w połowie też zdjęciu nie służy, do tego dość mocne cienie na drzewach - gubią się szczegóły
    Moja galeria: www.darko.cal.pl, zapraszam na FB

Domyślnie

za kolegą darko , motyw ze stogami fajny ale brakuje tym obrazkom dużo do dobrego krajobrazu

Domyślnie

Eeee ja bym to widzial tak......na szybko!

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Greg77 Zobacz posta
    Eeee ja bym to widzial tak......na szybko!
    Na szybko a dużo lepiej
    Moja galeria: www.darko.cal.pl, zapraszam na FB

Miasto

Domyślnie

Dzięki jak zwykle za dużą liczbę uwag to dla mnie bardzo cenne w przypadku jedynki fakt to drzewo wkradające się w kadr po lewej moje niedopatrzenie ale krzaki były zamierzone nie chciałem samej wody mieć na podłodze. Co do dwójki musze się zgodzić wygląda lepiej obcięta, chociaż chciałem szerzej troszkę ale wyszło jak wyszło w każdym razie dzięki za cenne uwagi postaram się bardziej na drugi raz
    Pozdrawiam
    Nikon D40

Domyślnie

Mariusz, coś ty porobił z niebem na jedynce? Nie chciałeś czasem przedobrzyć? Kolor jest raczej mało naturalny, wyszły jakieś krzaki, ciapy, przejścia tonalne a chmury miejscami wpadają w róż
    Coś mi się to widzi, że popełniłeś błędy w ekspozycji skutkiem czego powychodziły przepały na obłoczkach i chciałeś je gasić
    Pozdrawiam Marcin
    Galeria

Miasto

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Marcin T Zobacz posta
    Mariusz, coś ty porobił z niebem na jedynce? Nie chciałeś czasem przedobrzyć? Kolor jest raczej mało naturalny, wyszły jakieś krzaki, ciapy, przejścia tonalne a chmury miejscami wpadają w róż
    Coś mi się to widzi, że popełniłeś błędy w ekspozycji skutkiem czego powychodziły przepały na obłoczkach i chciałeś je gasić
    Faktycznie chyba przedobrzyłem z tym niebem za bardzo chciałem podciągnąć na oryginale przepałów brak ale jak zacząłem kombinować to wyszło jak wyszło
    Dzięki za komentarz i wskazówki
    Pozdrawiam
    Nikon D40

Piotr_ek
    Gość

Domyślnie

Wybieram wersję by Greg77.

Domyślnie

Koledzy wytknęli większość niedoskonałości... Dodam tylko, że w takie miejsca, warto wybrać się o innej porze dnia, by ich "zwykłość" ukazać w odmienny sposób...

T_P_
    analogi, szkiełka, filterki, statyw, a na nim ostatnio, od czasu do czasu, stawiam także lusterko cyfrowe...

Uprawnienia umieszczania postów