Szukaj
Przyłożenie się do pokazywanych zdjęć bardzo mile widziane![]()
po pierwsze ostrość, zwłaszcza na dwa jest gdzieś ale ja nie wiem gdzie
fota nr 1 - po co te krzaki w PD oraz obcięty skrawek drzewa po lewej no i ostrość na krzakach które nic nie wnoszą
fota nr 2 - totalny brak ostrości, do tego horyzont w połowie też zdjęciu nie służy, do tego dość mocne cienie na drzewach - gubią się szczegóły
Moja galeria: www.darko.cal.pl, zapraszam na FB
za kolegą darko , motyw ze stogami fajny ale brakuje tym obrazkom dużo do dobrego krajobrazu
Nikon http://greg77.com/
Moja galeria: www.darko.cal.pl, zapraszam na FB
Dzięki jak zwykle za dużą liczbę uwag to dla mnie bardzo cennew przypadku jedynki fakt to drzewo wkradające się w kadr po lewej moje niedopatrzenie
ale krzaki były zamierzone nie chciałem samej wody mieć na podłodze. Co do dwójki musze się zgodzić wygląda lepiej obcięta, chociaż chciałem szerzej troszkę ale wyszło jak wyszło
w każdym razie dzięki za cenne uwagi postaram się bardziej na drugi raz
Pozdrawiam
Nikon D40
Mariusz, coś ty porobił z niebem na jedynce? Nie chciałeś czasem przedobrzyć? Kolor jest raczej mało naturalny, wyszły jakieś krzaki, ciapy, przejścia tonalne a chmury miejscami wpadają w róż
Coś mi się to widzi, że popełniłeś błędy w ekspozycji skutkiem czego powychodziły przepały na obłoczkach i chciałeś je gasić![]()
Wybieram wersję by Greg77.
Koledzy wytknęli większość niedoskonałości... Dodam tylko, że w takie miejsca, warto wybrać się o innej porze dnia, by ich "zwykłość" ukazać w odmienny sposób...
T_P_
analogi, szkiełka, filterki, statyw, a na nim ostatnio, od czasu do czasu, stawiam także lusterko cyfrowe...
Skontaktuj się z nami