Close

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 17

Mieszany widok

Poprzedni post Poprzedni post   Następny post Następny post

Domyślnie plener po krakowsku

Wiem, ze tymi fotami szanownego Forum nie podbije (poprzeczka jest jeszcze dużo wyżej), ale mam do nich sentyment (taki na gorąco) bo to moje pierwsze podejscie do tematu i po prostu bardzo mnie zżera ciekawosc co sądzi szersze grono ludzi. Punkt odniesienia to cenna rzecz,
    wiec zapraszam i z góry dziekuje.
    zyczliwa krytyka i trafne sugestie mile widziane

1

2

3

4
    Usunięto komercyjną stopkę - regulamin forum!

Domyślnie

na 1 nie zauważyłem na początku pary
    2 i 4 świetne światło! Skromny, ale ładny secik
    Nikon D300, N17-55, N50, SB-900

Domyślnie

w zasadzie cala czworka sie podoba, najwiecej zastrzezen mialbym do 1, bo horyzont wydaje sie krzywy, calosc przechyla sie lekko w lewo, chyba lepiej by bylo gdyby mlodych umiescic jednak na tle zielonej trawy niz bialej skaly, byliby bardziej widoczni... faktura skaly dosc mocno przyciaga wzrok i jakby to ujac dosc mocno konkuruje takze troche kolorystycznie o uwage widza z mlodymi... mlodzi na tle zielonej trawy bardziej by sie na fotce odznaczali...dac ich troche w prawo albo okolice drzewka, ktore tez wyrasta na swego rodzaju mocny punkt w kadrze

Domyślnie

a moim zdaniem jedynka jest kapitalna! horyzont wcale się nie wali, wystarczy spojrzeć na górę, naprawdę świetny pomysł

Domyślnie

kwestia horyzontu na fotkach to nie jest kwestia linijki i abolutnego zera, czasem mimo iz zdjecie technicznie jest poziome elementy na fotce i tak daja wrazenie ze fotka jest pochylona... tutaj jest podobnie...

Domyślnie

1 fantastyczne, obrobiłbym je tak, zeby zieleń miała nieco więcej energii, ale zrobione świetnie.
    3a - PM wygląda niekorzystnie, to bym odpuścił

Domyślnie

Podoba mi się pomysł na pierwsze zdjęcie i trzymam kciuki za Zakrzówek, żeby go deweloperzy Wam nie rozwalili.

Domyślnie

Jedynka to typ zdjęcia/kadru, którego walory dopiero się docenia w dużym formacie. Zdjęcie naprawdę dobre.
    Może jednak faktycznie PM nieco za mała do tej przestrzeni, a na pewno przeniósł bym ją nieco w prawo a zarazem trochę do przodu.
    Niestety robiąc zdjęcie czasami nie dostrzega się takich niuansów.

Dwójeczka najbardziej mi się podoba z zaprezentowanego setu, myslę, że tu dokładnie osiągnąłes to co chciałeś.
    Pozostałe dwa zdjęcia IMO już odstają poziomem od w/wym.
    OMG, I have finally discovered what's wrong with my brain: On the left side, there is nothing right, and on the right side, there is nothing left.

Domyślnie

dziekuje wszystkim za komenty.
    mam takie z grubsza odczucia jak wy

odnosnie komentu AT dla zdjecia nr 3- to osobna historia i nie na forum aby tlumaczyc
    pozdrawiam
    Usunięto komercyjną stopkę - regulamin forum!

Oszczędny w słowach Awatar maroo_s
    Miasto
    Kraków, Żukowice

Domyślnie

Wg mnie 1ka aż się prosi o panoramę. Ściąć lekko boki, dużo z dołu i wtedy nie trzeba będzie szukać młodych w kadrze. Spróbuj, myślę że efekt jest o wiele bardziej "przejrzysty". Fakt, droga w dole zniknie ale i tak widać że to skały i że wysoko.
    Nikon+Nikkory
    Pozdrawiam, Marek

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów