Close

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 12

Domyślnie Problemik ;) Nissin Di622 + Nikon D60

Dzień dobry wszystkim.
    Mam do was małe pytanie.
    Chcę zakupić lampę błyskowa "Nissin Di622" i mam mały problem.

W każdej z ofert znajdujących sią na aukcjach jest wypisana kompatybilność lampy i przy modelu D60 jest zanzaczone w nawiasie (200 czy to oznacza że lapma nie będzie współpracować z aparatem z roku np 2007 czy 2009.

A tutaj link do jednej z aukcji http://allegro.pl/item682166659_niss...d300_d700.html

Dodam że jestem posiadaczem Nikona D60.

Dziękuje z góry i pozdrawiam.

Domyślnie

W tych nawiasach podają rok w którym model się pojawił. D60 pojawił się w roku 2008.
    Nikon D90, 18-105mm VR, 50/1.8, SB-900, Hoya HD UV, Hoya HD PL-CIR, Kata DC-443

Domyślnie

Lampa Nissina DI622 to totalna pomyłka powtarzalność błysku zerowa to po pierwsze, a po drugie równomierność krycia kadru dorównuje TUMAXowi. Szkoda gotówki.
    Na zdrowie!!! Dawaj mi tu na FEJS
    Gram w Totolotka i nie zawaham się wygrać!!!

Domyślnie

Aha czyli wiem już wszystko czytałem o tej lapie na tym forum jest dosyć nie droga a podobno dobra.

A jaka lampę wy byście polecili??

Myślę że mogę przeznaczyć na nią jakieś 900zł nie więcej. powiedzcie mi co mogę dostać za taka kasę co by się opłacało.
    Dodam że jestem początkującym fotografem

Domyślnie

jak masz do wydania ~~900zł to poszukaj sb-600 (chyba nawet nową w sklepie kupisz w okolicach tej kwoty) albo nawet używana sb-800.
    Nikon d700+Mb-d10/D800 + MB-d12|Zenitar 16 2.8|N16-35 4 vr|Sigma 70-200 F2.8 II EX DG MACRO HSM|2xSB-800|YN 560|Samyang 85 1.4 AE UMC|Naneu Urban Gear u120

Domyślnie

W FJ sb600 nówka 1099. Możesz za 900 kupić używkę jakąś nikona z niewielkim przebiegiem. Ew. poszukać Sigmy 500tki całkiem przyzwoita, lub używanego Metza.
    Na zdrowie!!! Dawaj mi tu na FEJS
    Gram w Totolotka i nie zawaham się wygrać!!!

Domyślnie

Ok Dziękuje wszystkim za pomoc

Jak coś kupie to napiszę co wybrałem.

Domyślnie

Witaj. Ja dużo dobrego czytałem o metz-u 48. Nawet jeśli kupiłbyś nową, zmieściłbyś się w budżecie. Jest duży wątek o niej na forum: http://forum.nikon.org.pl/showthread.php?t=93052
    Życzę dobrego wyboru i udanych zdjęć. Pozdrawiam, Mateusz.
    Litości...|"focić" - można "robić zdjęcia", "fotografować"|"popełnić" - może i tak, ale przestępstwo|"fufu" - trzymajcie mnie, kto to wymyślił...? Na to nawet patrzeć się nie da.|Pozdrawiam.

Domyślnie

Hmm chyba zdecyduje się na Metz przeczytałem cały temacik i same pozytywy mieści sie pośrednio między sb600 a sb800 myślę że to mógł by być dobry wybór. Pytałem o cenę sb600 w sklepach w mojej okolicy jest zbliżona do 1000zł natomiast Metz jest o ponad 100 zł tańsza. Pewnie jak dla mnie będzie wystarczająca ponieważ nigdy w życiu nie robiłem zdjęć z dołączanym fleszem.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kundzior Zobacz posta
    Lampa Nissina DI622 to totalna pomyłka powtarzalność błysku zerowa to po pierwsze, a po drugie równomierność krycia kadru dorównuje TUMAXowi. Szkoda gotówki.
    Ile osób tyle opinii Jedni polecają, drudzy odradzają. Co wybrać, oprócz nikona?

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów