Close

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 11

Mieszany widok

Poprzedni post Poprzedni post   Następny post Następny post

Domyślnie Armstrong vs Armada Szkiel

tyle mam tych zdjec Armstronga zrobionych roznymi szklami ze postanowilem zrobic male porownanie
    zestaw - zmniejszone zdjecie+wycinek 1:1 ze srodka kadru
    wszystkie szkla max przyslony,jedynie zeiss przykmniety do f2

Road to Manila

Photoartbox
    Gość

Domyślnie

Model genialny! Szkla oczywiscie tez, a do czego byly dokrecone?

Domyślnie

Niezły arsenał. Dwusetka miażdży bokehem i ostrością. Ciekawe porównanie, które mówi, że ogniskowa nie ma aż tak dużego wpływu na rozmycie tła... przy większych ogniskowych trzeba bardziej się oddalić i wychodzi praktycznie na to samo.
    D700, D750, D800, N24-70, S35/1.4 ART, S50/1.4 ART, N50/1.8, N85/1.4

Domyślnie

Dla mnie 200 jest najcudowniejsza z tych wszystkich szkieł... super ostra i tło pięknie, miekko rozmywa. Ech... zakochać się można.

Domyślnie

Jak powyżej, 200-ta piekielnie ostra i cudnie rozmywa, 85-tka też piękna.
    Ech, szkiełka marzenie....

Domyślnie

A mnie zdziwila slaba ostrosc 135
    dwusetka miazdzy
    ale i 85 jest bardzo ok

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez marszull Zobacz posta
    A mnie zdziwila slaba ostrosc 135
    obu szklom DC ostrosci nie brakuje, maja one jednak zupelnie inna charakterystyke obrazka niz np. 85 i cala reszta,
    pisalismy o tym dokladnie w watku zalozonym przez mario o szklach DC

szkla maja specyficzny mikrokontrast, przejscia tonalne miedzy drobnymi detalami, co dosc korzystnie odbija sie
    np. przy oddaniu ludzkiej skory, wszelkie niedoskonalosci, przebarwienia jakby sa dzieki temu maskowane
    zwroc uwage, ze normalny obrazek wcale nie sprawia wrazenie nieostrego czy tez jakby mu brakowalo detalu

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez kichu1979 Zobacz posta
    szkla maja specyficzny mikrokontrast, przejscia tonalne miedzy drobnymi detalami, co dosc korzystnie odbija sie
    np. przy oddaniu ludzkiej skory, wszelkie niedoskonalosci, przebarwienia jakby sa dzieki temu maskowane
    zwroc uwage, ze normalny obrazek wcale nie sprawia wrazenie nieostrego czy tez jakby mu brakowalo detalu
    Rzeczywiscie na "nie cropie" jest ok. Musze gdzies sobie zorganizowac to szklo dc i zobaczyc jakie obrazki wypluwa przy portretach ludzi

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów