Close

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 17

Wątek: Joanna

Oszczędny w słowach
    Miasto
    Krosno/Kraków

Domyślnie Joanna

Więc mój debiut w portrecie proszę więc o ocenę, rady, uwagi, i w ogóle wszystko co pomocne.
    Światło zastane z okna.

Domyślnie

Jedyneczka ok. Reszta mniej, jak dla mnie.

Domyślnie

mnie trójeczka się bardzo podoba

Gaduła Awatar NBA
    Miasto
    Jarocin, Wielkopolska

Domyślnie

A mnie 3, choć na granicy przepaleń... 2 choć radosna z lekka nachalna i cięcia mi się nie podobają...

Oszczędny w słowach
    Miasto
    Krosno/Kraków

Domyślnie

Dzięki za opinie

@ mOSAd - pozostałe mniej bo jakieś błędy i coś szczególnie nie pasuje, czy po prostu nie leżą?

@ NBA - 2 miała być przede wszystkim pozytywna i właśnie radosna - cięcia w ogóle czy na 2?

Domyślnie

2. Nikt się naturalnie nie śmieje wprost w obiektyw! No dobra, zdarza się... ale, może inaczej... Przesadny uśmiech tu wyszedł, z ustami na pierwszym planie, nosem skrzywionym i jakimś takim grymase,, który mnie jako osobie obcej, trochę przeszkadza. Nie kupuje tego zdjecia i tyle. No ale ja nie znam osoby na zdjęciu i być może to jest właśnie jej standardowy wygląd w chwilach radości.
    3. Jedna rzecz - spojrzenie. Byłoby w obiektyw - byłaby piątka. Byłaby emocja jakaś - byłaby piątka z plusem. Byłoby tło lepiej zgrane z kadrem i cała kompozycja ujęcia jakaś zgrabniejsza - byłaby szóstka z minusem. Znany nick i bogaty dorobek i minusa też usuniemy

To może jeszcze napiszę co mi się podoba w jedynce. Naturalność i "czynność". Niemalże akcja! No, trochę z przymróżeniem oka, bo to tylko wyjście za drzwi (bardziej symulacja), ale zawsze. Coś też w oczach i twarzy widać, można się zastanowić, czemu się odwróciła, czy jest przestraszona, zawstydzona, zaniepokojona, czy trochę zalotnie na nas patrzy.

Domyślnie

Wydaje mi się, że powinieneś trochę bardziej zdecydowanie kadrować.
    Chodzi mi tu szczególnie o górną krawędź, gdzie ucinasz sam koniuszek głowy (wg mnie albo trochę powietrza, albo cięcie bardziej zdecydowane),
    ale i w dolnych partiach tniesz w nadgarstkach.
    D700, D300 + MB-D10, N 14-24/2.8, N 35/2, N 50/1.4g, N 70-200/2.8 vrI N SB-900, S EF-500 DG SUPER, Mf 055xprob + 804rc2, Lowepro SR D550 AW

Oszczędny w słowach
    Miasto
    Krosno/Kraków

Domyślnie

mOSAd - i to chodziło dzięki za uwagi z 3 co do 2 - zdjęcie wstawione bardziej z sentymentu, dla modelki (no i dla mnie) taki uśmiech jest naturalni i widziany dość często, przy czym widzę i rozumiem dlaczego zdjęcie "nie gra"

stef - wiem mniej więcej co byś chciał widzieć, postaram się w bliższym czasie kilka ujęć jeszcze zrobić i się poprawić

Jeszcze raz dziękuję za rady i opinie

Domyślnie

Stef ma rację - zwykle zostawiamy albo trochę przestrzeni nad głową, albo ciachamy w miarę zdecydowanie spory kawałek włosów. Obcięcie samego czubka nie wygląda najlepiej, robi wrażenie zdjęcia amatorskiego, podchwyconego, na szybko niestarannie skadrowanego - co akurat w przypadku jedynki wyjątkowo mi nie przeszkadza, bo ona ma też taki nastrój.

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów