Close

Pokaż wyniki od 1 do 8 z 8

Wątek: Detroit

Domyślnie Detroit

W ostatnią Sobotę zorganizowałem pierwsze Polonijne warsztaty fotograficzne w Detroit. Było 11 osób w tym i ja. Zamieszczam kilka moich fotek ciekawy jestem co myślicie.
    Cały czas się uczę i czekam na opinie od Was

1.

2.

3.

4.

5.

6.

7.

8.

Bonusik

D300s + MB-D10, N 18-70mm, N 70-300 VR, N 50mm 1.4 ,N 105 f2.8G,N 24-70, N 10.5 f2.8, N 14mm f2.8, N 70-200 f2.8 VRII, N 24-70 f2.8, N35mm f1.8, Sb 600, Sb900 x 2, TC 20E III,

Domyślnie

O, welcome Motor City
    Polonijne warsztaty fotograficzne to brzmi dumnie - niech pozostali uczestnicy tez pokażą urobek.

Te fotki są raczej na pograniczu kategorii widokowo-turystycznej niz architektonicznej.
    Architektura lubi raczej proste formy (z naciskiem na proste), nie zaśmiecone elementami krajobrazu (drzewa, krzaki samochody), o ile krajobraz ów nie uwypukla architektury.

Przydałoby sie tez zoganizowac warsztaty tematyczne z podstaw kompozycji - dobrym cwiczeniem jest np wybranie jednego motywu i wykonanie kilkudziesieciu zdjec z róznych ujec, róznymi ogniskowymi itp.

Ciekawy motyw jest na ostatnim zdjeciu, ale sposob obrobienia kompletnie zabił czytelność tego obrazka.
    I'm not always right, but I'm never wrong...

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez lechupe Zobacz posta
    O, welcome Motor City
    Polonijne warsztaty fotograficzne to brzmi dumnie - niech pozostali uczestnicy tez pokażą urobek.

Te fotki są raczej na pograniczu kategorii widokowo-turystycznej niz architektonicznej.
    Architektura lubi raczej proste formy (z naciskiem na proste), nie zaśmiecone elementami krajobrazu (drzewa, krzaki samochody), o ile krajobraz ów nie uwypukla architektury.

Przydałoby sie tez zoganizowac warsztaty tematyczne z podstaw kompozycji - dobrym cwiczeniem jest np wybranie jednego motywu i wykonanie kilkudziesieciu zdjec z róznych ujec, róznymi ogniskowymi itp.

Ciekawy motyw jest na ostatnim zdjeciu, ale sposob obrobienia kompletnie zabił czytelność tego obrazka.
    Cóż kolejny raz się podpiszę pod Twymi słowami, a święte słowa
    dodam jeszcze fotę nr 7 i po kadrowaniu nr 4, to tak co może jeszcze być jako tako.
    Ostatnia jest superek tylko....
    Pzdr, Andrzej

Fotografia to sztuka uchwycenia momentu .

Domyślnie

Dziekuje za kazde slowo. A co dokladnie powinienem robic jak chce fotografowac architekture - prosze o podpowiedzi. Moze co s dokladniej o tych zdjeciach co na + a co na -,,,, dziekuje!
    Sprubuje obrobic to zdjecie inaczej i pokazac je tutaj
    D300s + MB-D10, N 18-70mm, N 70-300 VR, N 50mm 1.4 ,N 105 f2.8G,N 24-70, N 10.5 f2.8, N 14mm f2.8, N 70-200 f2.8 VRII, N 24-70 f2.8, N35mm f1.8, Sb 600, Sb900 x 2, TC 20E III,

Piotr_ek
    Gość

Domyślnie

no 7 i no 8 są moim zdaniem bardzo celnymi shootami. Dobrze, czytelnie i estetycznie pokazana architektura.

pozdr!, P.

Domyślnie

Dla mnie 7, 8 i bonusik też niczego sobie.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Piotr_ek Zobacz posta
    no 7 i no 8 są moim zdaniem bardzo celnymi shootami. Dobrze, czytelnie i estetycznie pokazana architektura.

pozdr!, P.
    Piotr i conio już dają Ci kolejną podpowiedź i sugestie.
    Pzdr, Andrzej

Fotografia to sztuka uchwycenia momentu .

Domyślnie

No tak i jestem im bardzo wdzieczny za to. jak ktos cos powie na temat moich zdjec to jakos czlowiek sie mobilizuje. Dziekuje Wam

Uprawnienia umieszczania postów