Close

Strona 5 z 7 PierwszyPierwszy ... 34567 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 41 do 50 z 61

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Dorian Zobacz posta
    No i dobrze! Przy takich cenach nie powinno się kupować sprzętu firmy N.
    a jaki?
    jaka masz tańszą alternatywę dla d90
    sony alfa a700
    canon d40
    pentax k20

czy one są dużo tańsze

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez cheyenne Zobacz posta
    jeśli chodzi o body to wolę nówki nieśmigane że tak powiem
    obiektywy już mogę mieć używane
    Ale ja właśnie pisałem o nowym body. Tydzień temu w Krakowie kupiłem nówkę za 3289
    a 18-105 jest dużo lepszy od proponowanych 18-70 i 18-135 i nie tylko moim zdaniem
    Może tak może nie. Niewątpliwą zaletą jest VR. Minusem, choćby w porównaniu z N18-70 - plastikowość
    jeśli chodzi o lampę to na początek do zastosowań domowych wystarczy sb 400 za 250 zł
    Do domowych a i owszem, ale nigdy nie wiesz, jak Ci się kariera rozwinie. Mam SB-400 i chwalę sobie jako lampę kieszonkową, substytut wbudowanej do zdjęć pamiątkowych typu imieniny, grill.
    zestaw d90 + 18-105 wydaje mi się optymalnie dobrany (ten obiektyw zaprojektowano właśnie do tego body)
    weź w rączki 18-105, zrób nim zdjęcia i wtedy oceń
    np robienie nieporuszonych, ostrych zdjęć z ręki, przy czasach 1/10 s jest w pełni realne
    Brałem, widziałem. Ja tam się tą stabilizacją tak nie jaram. Jednak od VR'a bardziej cenię sobie większy otwór względny. Dlatego warto też podstawowy obiektyw uzupełnić choćby tanim 50/1.8. VR nie zawsze uratuje Ci kadr.

ja swoje 18-105 zostawiam i jestem z niego bardzo zadowolony
    I o to tutaj chodzi
    Ostatnio edytowane przez coroner ; 19-07-2009 o 15:11
    FX+ FX + 20-35/2 + 50/1.4 + 85/1.8 + 70-200/2.8 VR

Domyślnie

jeśli chodzi o lampę to na początek do zastosowań domowych wystarczy sb 400 za 250 zł
    SB-400 do zastosowań domowych jak najbardziej ok (wiem bo mam ), ale cena już nieaktualna - najtaniej wg ceneo to 400zł, w sklepie na półce widziałem za 630...

Domyślnie

ja kupowałam dokładnie 21 stycznia Nikona D90 + Nikkora 18-105mm i dałam 3444pln. Jak popatrzyłam trochę poźniej na ceny to aż nie mogłam uwieżyc że tak w górę poszły.
    Nikon D90| N18-105 3.5-5.6G| N50 1.8| SB-900

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez creep Zobacz posta
    SB-400 do zastosowań domowych jak najbardziej ok (wiem bo mam ), ale cena już nieaktualna - najtaniej wg ceneo to 400zł, w sklepie na półce widziałem za 630...
    właśnie poszły na forum dwie czterysetki po 250

Domyślnie

I pomyśleć, że w listopadzie ubiegłego roku kupiłem nówkę w Fotojokerze za 179zł...

Domyślnie

No, i dlatego trzeba polować, bo sorry ale jak widzę w sklepie cenę 300% tego co ja dałem, to nie jestem sobie w stanie tego wyjaśnić niczym, a na pewno nie kursami walut.

Domyślnie

D90 - m.in. górny wyświetlacz imho bardzo ułatwia życie
    Nikon 18-200 na początek; bardzo uniwersalne, spacerowe szkło

Domyślnie

No to temat do zamknięcia. Jest D90+18-105VR. Teraz czas na nauke. Dziękuje wszystkim, którzy coś wnieśli w tym wątku do mojej decyzji.
    We`re not gonna wait another 4 years, shall we ???

Domyślnie d90+18-55

Hej kupilem 2 tygodnie temu d90+ 18-55 .. , jestem zawiedziony
    - na zblizeniu pixeloza
    - na tym obiektywnie zrobic dobre, ostre zdjecie to baśń
    -plastikowy gwint
    - mam dwie karty sdhc 8 i 4gb, uzywam ich zamiennie, srednio 2-3 zdjecia lub na kazdej z nich sa z błedami i nie mozna ich nawet zgrac na kompa(!!!!) -zastanawiam sie czego to wina..

Strona 5 z 7 PierwszyPierwszy ... 34567 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów