1 na ściane !
Szukaj
1 na ściane !
Koniecznie odwiedź Podkarpacką Grupę Fotograficzną na Nikoniarzach : Forum Grupy PODKARPACKIEJ
Informacja jak się z nami spotkać : Czwartkowe P I W K O (czyli jak się z nami spotkać)
Jesteś z Podkarpacia : Jak do nas dołączyć
za Wilkipedią
o tym nie wiedziałemMir został zbudowany w 1987 w gdańskiej stoczni (wówczas: Stocznia Gdańska im. Lenina) w serii sześciu bliźniaczych żaglowców (Dar Młodzieży 1982, Drużba 1987, Chersonez i Pałłada 1989, Nadieżda 1993). Autorem projektu był inż. Zygmunt Choreń. Pięć takich żaglowców nabył[potrzebne źródło] ówczesny Związek Radziecki. Młodsza o sześć lat od „Daru Młodzieży” fregata „Mir” jest pierwszą jednostką z tej serii.
Powszechnie uważana jest ona za najszybszy szkolny żaglowiec na świecie.
KAdrowo i kolorystycznie bardzo dobrze.Podoba się![]()
D4s/D500/ 2xS 10-20/ N 70-200 2.8 FL/ N 200-500 5.6/Pentacon 50 1.8 / Helios 58 -2 /Manfrotto 055 XPRO3/Lee filters
dziekuję za odwiedziny i komentarze![]()
świetne, dopracowane zdjęcia
gratuluję
jedynka świetna.... fajnie w kadrze..
zaskoczę Was: lubię robić zdjęcia !!
Na poczatku pomyslalem - kurna znowu to samo, prawie ten sam kadr itp... ale na szczescie prawie robi roznice - zwisajaca lina i zaglowiec w tle dodaja urokuczyli...
Jedynka na tak - kompozycja, swiatelko, kolorki, sie podoba![]()
Za to dwojka na male nie, bo za mocno swieci sie podlogaa nieba, ktore moglo by wprowadzic troche rownowagi, prawie nie ma
EDIT: I jakos dziwnie sie stateczek swieci - jakbys przelecial czesc lajby i okolicy dodge'malbo niebo burnem
![]()
Długo się wahałem czy coś tu napisać... bo ja taki trochę czepliwy jestem...
Na wstępie muszę się przyznać, że nigdy w życiu nie widziałem na własne oczy jakiegokolwiek żaglowca stąd też przyznaję się, że ja się na tym nie znam.
Nie wydaje mi się, żeby stosowanie bardzo szerokiego kąta dodawało urokowi tego typu obiektom. Tak wiem inaczej się nie dało.... a szkoda. Samo zdjęcie (1) fajne i po za tym drobiazgiem nie mam zastrzeżeń.
P.S. gdzieś padło stwierdzenie, że żaglowce fotografować powinno się pod pełnymi żaglami i w pełnym morzu...ehh smutna prawda...
Czymtasem... pozdrawiam bombelkowo
a ja twierdzę że jest wręcz odwrotnie - azeby obiąć cały statek z jego wysokoscią, szeroki kat jest znakomity, owszem przydałoby sie kilka detali aby dopełnić resztę, ale zeby pokazć całosciowa sylwetkę statku tylko szerokie szkło mało tego trzeba robić to z zapasem bo straszne krzywizny wychodzą i w efekcie prostowanie jest koniecznoscia, przykład poniżej http://img198.imageshack.us/img198/3676/anigifzrg.gif
Skontaktuj się z nami