Szukaj
"Am Anfang schaute ich mich um, konnte aber den Wagen, von dem ich träumte, nicht finden. Also beschloss ich, ihn mir selber zu bauen." F.Porsche
Jakbyś wywalił te bazgroły pod zdjęciem to byłoby fajnie,chociaż deko zimnawo.Za dużo nieba..
Pozdrawiam
Andrzej.
Za duzo nieba, za malo krajobrazu. Dlaczego pion?
Con otro aire... | de noventa | FM2N | Yashica 35 GX | http://malasana.blogspot.com
Byłoby poprawnie gdyby było więcej światła na dole co wydaje się dziwne, że tak ciemno przy takiej pogodzie.
jednak jest lepiej anizeli ostatnio,ładna kolorystyka i ten przekładaniec na samym dole tez ciekawie wyglada
Zdjęcie pokazuje atmosferę Southwestu bardzo dobrze, popieram decyzję pionowego kadru. Niebo według mnie w dobrej proporcji. Tam w Southwest właśnie tak się robi fotografie. Na tym polega specyfika. Warstwowa ziemia, ciekawsza jak się ją pokaże w pionie, tak jakby przekrój warstw. I niebo z chmurami aby równoważyło i dodawało trochę powietrza do tej gorącej i suchej ziemi.
Kuleje jednak technika. Kolory są za ciemne i za nudne. Pewnie takie są w istocie, więc Ansel pokazywał to w mocnym b/w. Wtedy wygląda to lepiej,
Poza tym chyba jest przechył. Ostrość kuleje, widać że na granicy szumów. Wyraźnie widać słabość szkła.
Mam poziomą panoramę do obrobienia dziś z Wielkiego Kanionu, więc wkrótce wrzucęBędzie więcej ziemi (dziury w sumie
)
Następnym razem oszczędzę bazgrołów.
"Am Anfang schaute ich mich um, konnte aber den Wagen, von dem ich träumte, nicht finden. Also beschloss ich, ihn mir selber zu bauen." F.Porsche
A nie odnosicie wrazenia, ze zdjecie wyglada troche sztucznie? Kolory malo naturalne. Ktos wspopmnial, ze dol moglby byc jasnie. Dla mnie jest az za jasno. Na calym zdjeciu. Ok.. niebo moze byc.. taka jego natura.. ale czy gory nie wyszlyby ciekawiej gdyby az tak nia walily po oczach?
Skontaktuj się z nami