Close

Pokaż wyniki od 1 do 10 z 23

Wątek: Rudowłosa Jess

Mieszany widok

Poprzedni post Poprzedni post   Następny post Następny post
    kulten
    Gość

Domyślnie

Wiesz, co kto lubi. Ja ze swej strony na ogól uciekam przed człowiekiem i krajobraz to dla mnie prawdziwy motor moich fotograficznych aspiracji. Ale też wychodzę z założenia, że i portret trzeba ogarnąć. Ale zgodzę się, że przeciętny dobry portret jest dużo trudniejszy niż przeciętny dobry krajobraz. Ale wyjątkowy krajobraz i portret już są równie ciężko osiągalne.

Tak nawiasem mówiąc coś niemrawo w tym dziale. ludzie wrzucają i tylko sporadycznie komentują innym. Tu tak normalnie czy mały wypadek przy pracy? Sorry za ot.

swiatlo
    Gość

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez kulten Zobacz posta
    Wiesz, co kto lubi. Ja ze swej strony na ogól uciekam przed człowiekiem i krajobraz to dla mnie prawdziwy motor moich fotograficznych aspiracji. Ale też wychodzę z założenia, że i portret trzeba ogarnąć. Ale zgodzę się, że przeciętny dobry portret jest dużo trudniejszy niż przeciętny dobry krajobraz. Ale wyjątkowy krajobraz i portret już są równie ciężko osiągalne.

Tak nawiasem mówiąc coś niemrawo w tym dziale. ludzie wrzucają i tylko sporadycznie komentują innym. Tu tak normalnie czy mały wypadek przy pracy? Sorry za ot.
    Nie przeszkadzają mi OT bo podbijają wątek
    Odpowiadając na Twoje pytanie dot. tego działu, to bierze się to stąd że na Krajobrazie powstała grupa o bardzo wysokim poziomie. Krajobrazy tam pokazywane to bardzo często obrazki warte portfolii uznanych fotografów. Naprawdę przyjemnie tam się zrobiło i naprawdę działa tam grupa znakomitych fotografów.
    Tutaj w portrecie oprócz kilku dobrych fotografów jest też dużo przypadkowości. Ja zresztą też sie w ten nurt amatorów wpisuję.
    Często obrazki tutaj pokazywane są na poziomie średnich albumów. Jak powiedziałem - ja nie jestem lepszy. Nie ma takiej kreatywności, techniki i świadomości jaką mamy na Krajobrazie. Może z czasem to się zmieni. Wiem że odeszło w swoim czasie sporo tuzów. Może dojdą nowi...

kulten
    Gość

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez swiatlo Zobacz posta
    Nie przeszkadzają mi OT bo podbijają wątek
    Odpowiadając na Twoje pytanie dot. tego działu, to bierze się to stąd że na Krajobrazie wychowaliśmy sobie grupę o bardzo wysokim poziomie. Krajobrazy tam pokazywane to bardzo często obrazki warte portfolii uznanych fotografów. Naprawdę przyjemnie tam się zrobiło i naprawdę działa tam grupa znakomitych fotografów.
    Tutaj w portrecie oprócz kilku dobrych fotografów jest też dużo przypadkowości. Ja zresztą też sie w ten nurt amatorów wpisuję.
    Często obrazki tutaj pokazywane są na poziomie średnich albumów. Jak powiedziałem - ja nie jestem lepszy. Nie ma takiej kreatywności, techniki i świadomości jaką mamy na Krajobrazie. Może z czasem to się zmieni. Wiem że odeszło w swoim czasie sporo tuzów. Może dojdą nowi...
    To w takim razie Tobie jak i sobie życzę by było lepiej .
    Fakt, krajobraz bardzo prężnie działa i mało tam tandety. Choć kiedyś coś gdzieś u kogoś napisałeś aluzyjnie o niekończących się zdjęciach z kamieniami na długim czasie. Nie chciałem wszczynać ogromnego ot i przemilczałem ale powiem tylko, że mi nie wadzi jak ludzie wałkują ciągle te same tematy (łącznie ze mną) dopóty dopóki ma to służyć na doskonaleniu techniki .

Uprawnienia umieszczania postów