Close

Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 15 z 15

Wątek: Sennie

Domyślnie

O jest parę opinii i sugestii za które dziękuje

Łagodność tego zdjęcia do mnie trafia, jednak jest coś, co mi psuje odbiór. To takie moje bardzo subiektywne odczucie. Mogę Ci je przedstawić, jeśli bardzo tego chcesz ale wymagałoby to pracy, a właściwie popsucia zdjęcia. Jeśli bardzo Ci na tym zależy, mogę to zrobić, jeśli nie
    Do końca nie wiem do czego zmierzasz ale jak masz ochotę możesz je przerobić jak to widzisz. Jeżeli Twoja wizja będzie nie do przyjęcia z mojego punktu widzenia to najwyżej poproszę o jej usunięcie

zazwyczaj takie proporcje "max wejść / zero ocen" oznaczają: "poprawnie lecz bez zbędnych emocji"
    Chyba dużo prawdy jest w tym stwierdzeniu

kulten
    Gość

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Muminek Zobacz posta
    Ładnie stonowany B/W, szkoda, że mama zasłania ręką twarz dziecka.
    Popieram .

Cytat Zamieszczone przez Rob123 Zobacz posta

Chyba dużo prawdy jest w tym stwierdzeniu
    Trzeba się więcej udzielać, to procentuje.

kobieta Awatar abre
    Miasto
    Chatka Fanaberka pod Otwockiem

Domyślnie

To nie jest kwestia przerobienia a wskazania pewnych elementów, które powodują, że moim zdaniem kompozycja się piętrzy. Brakuje mi jakiegoś uspokojenia kadru bo lekkie szarości są dobre a kierunki wprowadzają w nie dysonans.

Tylko proszę, nie potraktuj tego jak czepiania się. Raczej jako wskazówkę, jak ktoś inny może zobaczyć to, co jest na zdjęciu.

Daję w linku, kto chce nich kliknie.
    Liniami różowymi zaznaczyłam kierunek ręki, który jest ostry i dość sztywny. Sprawia wrażenie, jakby matka w obawie o przygniecenie dziecka trzymała rękę trochę nad nim. Chyba wynika to z nieco nienaturalnego, jakby pozowanego, układu dłoni. Jednocześnie podkreślone rysunkiem światłocieniowym zostały pewne łuki po których mój wzrok skacze, a szukając punktu zaczepienia trafia ponownie na linię ręki, zsuwając się po ramieniu i kończąc wędrówkę na dłoni i oku dziecka, którego jak zasugerowali inni, brakuje na fotografii.
    http://i134.photobucket.com/albums/q...zar/sennie.jpg
    Pola Gałczyńska

moje www

Domyślnie

Teraz rozumiem o co Tobie chodziło
    Bardzo ciekawe spostrzeżenie a szkic poglądowy na fotce przydatny.
    Mam nadziej że w przyszłości się przyda żeby trochę inaczej popatrzeć przez wizjer przed naciśnięciem spustu

Domyślnie

ale dlaczego zewnetrzna lokcia to luk a aproksymacja polozenia reki to szpic? cos tu sie nie klei, albo ja nie kleje...

Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12

Uprawnienia umieszczania postów