Close

Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 21

Wątek: Strach...

Domyślnie

Niestety dla mnie nie pasują tu emocje. Mamy jakby typowo sceniczną grę aktorską, ale bardziej nastawioną na wywarcie wrażenia na widzu, wywarcie zdziwenia lub innych emocji, a nie na pokazaniu wnętrza i przezywanych emocji przez modela. Nie ma tu strachu, nie ma tu grozy, ani przeżyć. Szczególnie drugie zdjęcie zdjęcie kojarzy mi się z odegraniem roli "świra", czy może człowieka szalonego, niespełna rozumu. Ale nadal wygląda mi to bardziej pantomimicznie niż realistycznie A szkoda, bo i światełko całkiem całkiem i stylizacja fajna.

EDYTKA: Nie widać też bólu! Bo tego możnaby też oczekiwać, jakichś grymasów, wykrzywienia bólem... Nie, tu tego nie dostrzegam.

conik
    Gość

Domyślnie

a powiedz w czym wytytlales modela

swiatlo
    Gość

Domyślnie

Brrrrr! Czyli bardzo dobre!
    Pasowały by na jakiś plakat ze współczesnego teatru ruchu.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez mOSAd Zobacz posta
    Niestety dla mnie nie pasują tu emocje. Mamy jakby typowo sceniczną grę aktorską, ale bardziej nastawioną na wywarcie wrażenia na widzu, wywarcie zdziwenia lub innych emocji, a nie na pokazaniu wnętrza i przezywanych emocji przez modela. Nie ma tu strachu, nie ma tu grozy, ani przeżyć. Szczególnie drugie zdjęcie zdjęcie kojarzy mi się z odegraniem roli "świra", czy może człowieka szalonego, niespełna rozumu. Ale nadal wygląda mi to bardziej pantomimicznie niż realistycznie A szkoda, bo i światełko całkiem całkiem i stylizacja fajna.

EDYTKA: Nie widać też bólu! Bo tego możnaby też oczekiwać, jakichś grymasów, wykrzywienia bólem... Nie, tu tego nie dostrzegam.
    Dzięki za Twoja opinie do zdjęcia, nie zgodzę się z tym całym gadaniem o emocjach itp. Dla człowieka który pozował do tych zdjęć mają one inną wartość, może nawet terapełtyczną. Koleś był po mocnych prywatnych przejściach, życie dało mu niezłego kopa, bardzo chciał uwiecznić to co czuł w tym momencie ( obciął specjalnie włosy do sesji ). Zależało mu na zakończeniu pewnego rozdziału w swoim życiu, wybrał taki sposób ( nie powiem ze rozumie, ale akceptuje ). |Cieszę się tylko ze w jaki kolwiek sposób mogłem pomoc.

pozdrawiam
    "I believe whatever doesn't kill you simply makes you... stranger. " The Joker

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez conik Zobacz posta
    a powiedz w czym wytytlales modela
    1. Warstwa farby do ciała.
    2. woda
    3. maka
    4, farba
    5.woda
    6.maka
    "I believe whatever doesn't kill you simply makes you... stranger. " The Joker

Domyślnie

Dobre, dobre... Ale jednak te pozy i gesty nie oddają właściwie emocji, moim zdaniem. Jako poszukiwania fotograficzne - jak najbardziej.
    Pozdrawiam - Jacek
    www.fotojaw.com

Domyślnie

Ciekawe ... bardzo ciekawe ... i choć nie przepadam za tego typu fotografiami ... te jakoś mi się podobają
    ...więc dlatego z punktu mając na uwadze, że ewentualna krytyka może być,
    tak musimy zrobić, żeby tej krytyki nie było ... tylko aplauz i zaakceptowanie...

Domyślnie

bardzo
    U born unique don't die as a copy...

Domyślnie

Podoba się pomysł. Podoba się realizacja. Wyjaśnienia co do celu sesji dodają jeszcze dodatkowego smaczku - gratuluję!

Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów