Close

Strona 3 z 4 PierwszyPierwszy 1234 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 21 do 30 z 40

Domyślnie

A mnie sie nie podoba, chyba pierwsze zdjęcie Kultena, które mi sie nie podoba. Nie trafia do mnie ta kolorystyka nic a nic.

kulten
    Gość

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Piotr_ek Zobacz posta
    Marcin to filtr taki nakręcany bądź do cokina czy PS ?
    Hej Piotrze,

Tym razem filtr softowy a dokładnie NIK Color Efex Pro w zakładce Bi-Colors filter. Dzięki niemu taka kolorystyka.

pozdr. i dzięki.

ps
    ktoś napisał, że poprzednie zdjęcie z tej edycji jest mniej naturalne ale jest dokładnie na odwrót. Na tamtym jest bardzo mało obróbki a efektu dostarcza zimowa aura i czarny lód .

Piotr_ek
    Gość

Domyślnie

Tak też Marcinie myślałem. Też chyba z tym poeksperymentuje. Przyznam, że trochę się boję NIK to niebezpieczne narzędzie do psucia zdjęć.

kulten
    Gość

Domyślnie

Masz rację dlatego trzeba z umiarem i tylko od czasu do czasu. Z drugiej strony ile x można podawać ten sam temat w tej samej oprawie? Z jeszcze innej strony ktoś napisze, że to dla niego grafika. Ale rozumując w ten sposób bw i sepia to też grafika .

Domyślnie

te kolorowe chmury mi się nie podobają.

Piotr_ek
    Gość

Domyślnie

Z jeszcze innej strony ktoś napisze, że to dla niego grafika. Ale rozumując w ten sposób bw i sepia to też grafika .
    Nie jest to grafika.
    PS to potężnie rozbudowana ciemnia cyfrowa. Oferuje o wiele więcej możliwości niżeli skromne zazwyczaj zaciemnione pomieszczenie w którym stoi powiększalnik, zegar i buteleczki ze stosowną chemią.
    I takie rzeczy napisał by człowiek który z fotografią ma niewiele wspólnego. Sepia do była metoda wykonywania odbitek, które dzięki zastosowaniu siarczku sodu były bardziej trwałe. Siarczek sodu (bynajmniej) tłumaczy sraczkoate zabarwienie fotografii. Od BW wszystko się zaczęło i jest to potężny kawał historii sięgający bynajmniej 1839 roku.
    Moim zadaniem gdyby położyć obok siebie dwie fotografie BW i zapytać kogoś która jakim sposobem została powołana do życia to ten ktoś miałby sporawy problem.

Masz rację dlatego trzeba z umiarem i tylko od czasu do czasu.
    5 sekund za dużo PSa niszczy piękne ujęcie (bombel) !

kulten
    Gość

Domyślnie

Tak czy inaczej następna sztuka będzie bardziej "normalna" .

Domyślnie

Tu nie chodzi o zastosowane środki ale o efekt wyjściowy...
    Jak daleko nasza ingerencja technologiczna może przetwarzać rzeczywistosć ???
    Gdzie jest granica,,,????
    pozdr...
    zenit b + helios, pentacon six+ kpl szkieł, kilka kompaktów, nikon D90, nikkor 18-200, sigma 10-20

Piotr_ek
    Gość

Domyślnie

gladar zdajesz sobie sprawę z tego, że zadałeś właśnie dwa najcięższe pytanie dotyczące tematu fotografii ?

Domyślnie

Tak, wracam już parę razy do Twojej foty i coś mi nie pasuje,
    kolory przede wszystkim, i ten kamień,
    jasny korytarz wodny powinien mnie prowadzić
    do celu, w dal a zatrzymuje mnie kamień.
    A może właśnie o to Ci chodziło
    aby mnie na Twej focie zmroziło
    Pzdr, Andrzej

Fotografia to sztuka uchwycenia momentu .

Strona 3 z 4 PierwszyPierwszy 1234 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów