Close

Pokaż wyniki od 1 do 6 z 6

Domyślnie [WRC] 66 Rally Poland

Witam!

Kilka moich pstryków. Przyznam szczerze, że coś mi nie leży w tych zdjęciach. Jeżeli pomożecie znaleźć mi błędy i sposoby rozwiązań to będę wdzięczny.

1.

2.

3.

4.

5.

6.

7.

8.

9.

pozdr.
    SinkER II D200, D700

Domyślnie

8 i 9 w ogóle nie pasuje do setu
    Proponuję zerknąc na foty kolegów z tego rajdu,wnioski nasuwają sie same.
    D4s/D500/ 2xS 10-20/ N 70-200 2.8 FL/ N 200-500 5.6/Pentacon 50 1.8 / Helios 58 -2 /Manfrotto 055 XPRO3/Lee filters

Domyślnie

Jak dla mnie 2 i 6 tylko, reszta słabo, no i te 8,9 też mi nie pasi tutaj.
    NIKON D300+ MB-D10+ NIKKOR AF-S 80-200 2.8

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Pablo 77 Zobacz posta
    8 i 9 w ogóle nie pasuje do setu
    Proponuję zerknąc na foty kolegów z tego rajdu,wnioski nasuwają sie same.
    8 i 9 to takie około rajdowe przebitki

Tak jak napisałem, że coś mi nie gra w moich zdjęciach. Ale jak wiadomo, każdy autor ma osobisty stosunek do swoich zdjęć i jest mu trudniej zauważyć różnice. Mi osobiście ciężko jest wyciągnąć odpowiednie wnioski. Dlatego wystawiając zdjęcia liczyłem, że ktoś neutralnym okiem powie co jest nie tak.

pozdr.
    SinkER II D200, D700

Domyślnie

Pierwsze co mi się rzuca w oczy to nieco za duże naświetlenie, szczególnie na 1 i 3. Na 5 i 6 miałeś niezłe miejscówki, na pozostałych już nieco mniej ciekawie to wygląda (co nie znaczy że źle). Byłem w miejscu z fot. nr 3, ale jak sobie pomyślę że idąc jakieś 0,5km w górę OS-u było lepsze, dostaję szału

Po kolei:
    1 - uwaga jak wcześniej, poza tym jakoś nie mam zdania
    2 - mimo tego pseudo płotku z drutu podoba mi się
    3 - ok + uwaga o ekspozycji
    4 - widziałbym to dużo ciaśniej, bardziej skupiłbym się na samym samochodzie, bo nie ma co ukrywać - tło jest mało porywające
    5 - podoba mi się kadr, popracowałbym nad ekspozycją
    6 - pretendent do najlepszego zdjęcia w serii gdyby nie ten nieuzasadniony centralny kadr. Gdybyś nieco uniósł obiektyw w górę kibice nie byliby kalekami i byłoby to niemal wzorowe zdjęcie rajdowe - akcja+miejscówka+kibice.
    7 - troszkę mało interesujące, ale sam nie wiem co myśleć
    8 - jestem raczej na nie
    9 - gdyby w tym zbożu znajdowali się kibice to miałoby to sens

Dobrze byłoby powalczyć z odbiciami przy pomocy filtru polaryzacyjnego, jeśli takowy posiadasz to śmiało używaj. Ja nie mam jeszcze, bo średnio uśmiecha mi się wydawać 3 stówki na to ustrojstwo...
    kamilkoza.pl
    D750|N70-200|N24-120 + X-T1|35

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez KozaK Zobacz posta
    Pierwsze co mi się rzuca w oczy to nieco za duże naświetlenie, szczególnie na 1 i 3. Na 5 i 6 miałeś niezłe miejscówki, na pozostałych już nieco mniej ciekawie to wygląda (co nie znaczy że źle). Byłem w miejscu z fot. nr 3, ale jak sobie pomyślę że idąc jakieś 0,5km w górę OS-u było lepsze, dostaję szału

Po kolei:
    1 - uwaga jak wcześniej, poza tym jakoś nie mam zdania
    2 - mimo tego pseudo płotku z drutu podoba mi się
    3 - ok + uwaga o ekspozycji
    4 - widziałbym to dużo ciaśniej, bardziej skupiłbym się na samym samochodzie, bo nie ma co ukrywać - tło jest mało porywające
    5 - podoba mi się kadr, popracowałbym nad ekspozycją
    6 - pretendent do najlepszego zdjęcia w serii gdyby nie ten nieuzasadniony centralny kadr. Gdybyś nieco uniósł obiektyw w górę kibice nie byliby kalekami i byłoby to niemal wzorowe zdjęcie rajdowe - akcja+miejscówka+kibice.
    7 - troszkę mało interesujące, ale sam nie wiem co myśleć
    8 - jestem raczej na nie
    9 - gdyby w tym zbożu znajdowali się kibice to miałoby to sens

Dobrze byłoby powalczyć z odbiciami przy pomocy filtru polaryzacyjnego, jeśli takowy posiadasz to śmiało używaj. Ja nie mam jeszcze, bo średnio uśmiecha mi się wydawać 3 stówki na to ustrojstwo...
    Dzięki.
    2 - dla mnie chyba jest też najlepsze
    6 - a tu akurat to taki strzał, który wyszedł jak widać, zrobiony zaraz po przebiegnięciu przez drogę
    1, 3 - bałem się, żeby nie przesadzić z obróbka. Widzę jednak, że można było trochę je jeszcze poprawić.
    8, 9 - to takie przebitki

pozdr.
    SinkER II D200, D700

Uprawnienia umieszczania postów