Szukaj
te stwory ciężko zfocić jeszcze w takim nie równym świetle , chmury i dłuższe czasy by pomogły w równym rozkładzie światla
Długie czas nic by nie dały, bo gdzie focę ustawicznie wiaterek porusza badylami, więc robalki wyszły by rozmazane. Niestety taka przypadłość miejsca położonego w korytarzu przewietrzania miasta - wieje od Ciebie, czyli z zachodu na wschód.
miałem na myśli 1/20-1/40 , a łodygi możesz zawsze podeprzeć (ustabilizować) , ja przynajmniej tak robię i sie sprawdza
Stabilizacja łodygi?Hmmm, czyli u Ciebie wieje przy gruncie, a góry nic nie rusza + ręce na teleskopach lub przywiązywanie badyli na nitkach?
Żartuje, oczywiście jeśli tylko się da to staram się wybierać mniej wietrzne miejsca lub je jakoś osłonić. Jednak częściej unikam ingerencji w przestrzeń zdjęcia, bo już parę razy straciłem kapitalne sceny chcąc uporządkować badyle w tle - robiłem to max delikatnie, ale robalki i tak wyczuły ruch.
Muszę trafić na jakąś spokojną porę o świcie. Dotychczas nie miałem szczęścia - padało, zbyt wiało, budzik dostał w czapkę i przewrotka na drugi bok...
bonus bardzo ładny .
1 i 2 brakuje doświetlenia modela .
3 niestety nie widzę![]()
Pozdrawiam Artur Moja galeria
Skontaktuj się z nami