Close

Strona 3 z 4 PierwszyPierwszy 1234 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 21 do 30 z 32

Wątek: Statyw w góry

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez mancur Zobacz posta
    Jak ja lubię takie rady, to jakiś oklepany tekst tutaj
    woreczek z groszkiem lub takie cus

prawie wogole nie uzywam statywu jak foce w ciagu dnia bo mi sie go rozkladac nie chce. wogole nie kumam po co statyw skoro czas otwarcia migawki w ciagu dnia (wliczajac polar lub ND) f8 do f11 to ok 1/125s nawet do 1/1000s przy ogniskowej 27mm statyw znajduje swoje zastosowanie w przypadku robienia zdjec o wschodzie lub zachodzie slonca gdy warunki oswietleniowe nie pozwalaja na czasy rzedu 1/60s tylko schodza do 1/2s lub 1/10s (to tez mozna spokojnie utrzymac)
    panorame tez mozna spokojnie bez statywu zrobic

tak wiec zastanow sie czy warto Ci na tych kilka dni kupowac statyw, z ktorego skorzystasz moze raz lub dwa...

Domyślnie

I to jest sensowne przedstawienie sprawy... Nic dodać nic ująć... Może lepiej te 300 zł zainwestować w coś innego ?

Domyślnie

I to jest sensowne przedstawienie sprawy... Nic dodać nic ująć... Może lepiej te 300 zł zainwestować w coś innego ?
    moze dozbirac do solidnego statywu i wtedy kupic raz, a dobrze na cale zycie (statywu oczywiscie ) a w gory pojechac i cieszyc sie z mozliwosci lazenia po nich

Domyślnie

leciutkie body + lekki obiektyw to tak, ale te 2 kilo to naprawdę niewiele
    d4x + d800 + 24-70 2.0 + 70-200 2.0 + 85 1.2 + smok i 3 krasnoludki....

woda
    Gość

Domyślnie

Jak jestes zainteresowany to moge Ci opylic swoj manfrotto bo chce go sprzedac. Razem z torba. Tyle, ze w nie za trzy stowki. Mam wrazenie, ze predzej znudzi Ci sie fotografowanie niz go "zajezdzisz" .

Tyle, ze wazy wiecej niz ten pokazany przez Ciebie. Ale i udzwignie wiecej. Wez pod uwage, ze teraz masz taki sprzet. Czym bedziesz focil za rok, tego nie wiesz. Jak zlapiesz bakcyla to przestanie Ci wystarczac to co masz obecnie.
    Zeby nie bylo.. to zadna reklama. Po prostu drobna uwaga, kogos kto tez stal kiedys przed takim dylematem.

Pzdr.

Domyślnie

a jaki model no i ile monad 300 ? Tak z ciekawości ?
    No o jakich modelach (przenośnych) myśleć docelowo ?
    Ostatnio edytowane przez mancur ; 09-07-2009 o 22:54

woda
    Gość

Domyślnie

Mam 055XPROB. Wiesz.. z ze statywami jest zawsze tak. Jak go musisz niesc to kazdy jest za ciezki. Jak rozstawisz to zawsze chcialoby sie miec solidniejszy, mocniejszy i stabilniejszy. A ile wiecej ponad 300. Noo.. niecale 3 razy
    RFozgladajac sie kiedys za statywami z gory odrzucilem te mniejsze. Owszem, wygodniejsze w noszeniu. Ale tak naprawde nie chodzisz z nim na plecach dzien w dzien. Uzywasz sie go czasem. Wzialem pod uwage przede wszystkim udzwig. I wybralem taki z pewnym zapasem. Gdybym kiedys mial okazje uzywac jakiegos wiekszego tele. Takimi kryteriami ja sie sugerowalem. Ale oczywiscie to tylko moja opinia.

Pzdr.

Domyślnie

do niedawna mialem fajny statyw GoldPhoto 324c z głowicą 420
    statyw bardzo fajny ... jednak gdy chodzilem z nim zimą po Tatrach to mialem ochotę go tam zostawic ... ciezkie bydle (statyw + głowica = chyba z 5 kg) przyczepione do plecaka spowodowaly, ze znienawidzilem ten komplet ... sprzedalem go i tuz przed plenerem w Karkonoszach kupilem:
    Slik Pro 330DX
    tani - ja dałem za niego 289 zł (w fotoceny.pl )
    bardzo lekki - 1,570 kg (statyw z głowicą !! ) ale stabilny
    do moich potrzeb w zupełności wystarcza i co ważna sprawdził się w górach
    Ostatnio edytowane przez Bartek - NinoVeron ; 09-07-2009 o 23:27 Powód: zly adres sklepu :)
    NinoVeron |==========[> | IG | Flickr | BLOG | MM | FB
    "na co sprzętu qpa gdy fotograf d..."

Domyślnie

Wakacje tylko w ruchu... góry, spływ, jeżeli morze to namiot.Lubię zmieniać miejsca i to z dobytkiem w ręku O tym, że powinien być przenośny to jestem przekonany o tym, że wersja budżet już mniej...

Strona 3 z 4 PierwszyPierwszy 1234 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów