Close

Pokaż wyniki od 1 do 7 z 7

Domyślnie MPL09 moje 3 grosze

Cześć,
    zanim udałem się na piknik przeczytałem porady hesji co do czasów i dzięki temu byłem bardziej świadomy tego co robię. Zgodnie z zaleceniami 1/160 to najkrócej przy śmigle ale bezpiecznie. Fajnie zejść niżej ale wtedy bardzo dużo ryzykujemy. Mam kilka 1/125 i 1/100, poniżej tego to kiszka ale byłem niesamowicie blisko sfocenia tego czerwonego wirnikowca przy 1/20 ale zabrakło szczęścia. Także przy okazji, dzięki hesja, że zdążyłeś z poradnikiem w porę
    Kilka kadrów z mojego krótkiego 18-135

1.

2.

3.

4.

5.

6.

7.
    red light, dark room...

Oszczędny w słowach
    Miasto
    Warmia i Mazury

Domyślnie

śmigiełka fajnie wyszły, 6 podoba się reszta też ciekawa.
    D80, N18-55AF-S f3,5-5,6G VR, T55-200f4-5,6 AF LD Di II, H50 f2

Domyślnie

bardzo ladna seryjka
    i ciesze sie ze pomoglem

ja w nocy obrobilem swoje i jestem zadowolony
    poczyszcze jeszcze z paprochow i pewnei na dniach pokaze co mi sie udalo

zabawa byla nieprzecietna
    no i walka z czasem hihi
    staralem sie nie wychodzic na krocej niz 1/100
    a najczesciej 1/80 1/60

strasznie fajna impreza!
    Serdecznie pozdrawiam
    www.hesja.pl

Domyślnie

Dzięki za dobre słowa... rzeczywiście zabawa przy samolotach jest niesamowita, na tym pikniku poczułem, że pracuje moje całe ciało na 100%, amok jakiś . Plan latania był ciągły i nie było czasu na nic właściwie, czasem nawet nie dało się sprawdzać zdjęć na bieżąco. Jeśli miałbym określić stopień trudności to mnie najtrudniej było zamknąc w kadrze samolot w ewolucji (fot. 4-7) bo długi czas, przemyślany kadr i AF potrafi zwariować szukając małego samolotu w dużym kadrze hehe i tu właśnie była jazda. Dodatkowo 3-letnie dziecko uczepione przy nodze... a tu przecież trzeba zejść z czasem żeby nie poruszyć i pięknie rozmyć tło
    Dla mnie czasy typu 1/80 czy 1/60 jeszcze nieosiągalne ale już mocno praktykowałem, narazie bez efektu. Może za rok, dwa
    Hesja, ta rada żeby mimo braku umiejętności schodzić z czasem jak najniżej ma cholerny sens i to jest ********** istotna rada. Bez eksperymentów czasowych nie ma rozwoju i stoimy w miejscu. Zrobić tysiąc badziewnych i łatwych zdjęć to strata czasu

Jeszcze raz dziękuję i pozdrawiam.

PS. wszyscy czekamy na ostateczny final zdjęciowy MPL09 pewnego "świra" lotniczego
    red light, dark room...

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Amadeusz Zobacz posta
    PS. wszyscy czekamy na ostateczny final zdjęciowy MPL09 pewnego "świra" lotniczego
    a nie nie nie
    to zle podejscie
    bo sie w sobie zamkne jak jest z Airpower

MPL traktowalem baaardzo rozrywkowo
    pogadalem za to z paroma waznymi personami
    taki luzik po Austrii

ale za to popanoramowalem troszku
    Serdecznie pozdrawiam
    www.hesja.pl

Uprawnienia umieszczania postów