"drazni mnie na maxa....." mi odpowiada jestem zadowolony z fotki taki efekt chciał uzyskać jak nie odpowiada i drażni zalecam nie oglądaćPozdrawiam niebawem nowe fotki z REWALA
Szukaj
"drazni mnie na maxa....." mi odpowiada jestem zadowolony z fotki taki efekt chciał uzyskać jak nie odpowiada i drażni zalecam nie oglądaćPozdrawiam niebawem nowe fotki z REWALA
Nie odbieraj mnie zle....swiatlo miales idealne.
Uwazam ze za jasno z lewej strony i postacie sa zniekrztalcone.....znajac bolaczki szerokich szkiel bral bym ludzi dalej od brzegu a co za tym idzie mniej slonca by wpadalo z lewej....
Kolorki masz piekne!
A z dystorsja nic nie zrobisz.....wiec inwestycja w poziomice nie byla potrzebna.....wedlog testu ktory tobie podalem w linku na 20mm jest minimalna![]()
Dystorsja to jeden z powodow dla ktorego zdecydowalem sie na T17-50....jest minimalnaI jestem zadowolony....
Ale wiedz na pewno ze bede kupowal szeroki kat i na 99% bedzie to taka wlasnie Sigma...na Nikkora mnie nie stac.....
Nikon http://greg77.com/
"znajac bolaczki szerokich szkiel bral bym ludzi dalej od brzegu a co za tym idzie mniej slonca by wpadalo z lewej.... " czysto teoretyczne założenie - w ten sposób popsuł być cały kadr no ale skąd mogłeś wiedzieć ze kilka centymetrów w prawo i spotykasz grających ludzi i kosz na śmieci... a przecież miała być tylko para trzymająca się za rękę...
sigme mam od stycznia 2008 roku i odpinam ja tylko dy zapinam do puchy tele. 10-20 to moje podstawowe szklo i znam je wystarczajaco dobrze by po pierwszym rzucie okan na zdjecie wiedziec jakim szklem bylo robione. obstawilem slusznie,ze byla to sigma. na zalaczonych kropach powyzej widac dokladnie beczkowatosc ludzi - zdjecie z lewej. z prawej masz delikatnie podprostowane. wybacz prosze, ze nic pod zdjeciem nie napisalem, ale ciezko sie uklada fotki na lapie bez myszki rozmawiajac przez telefon. wlasnie skonczylem wiec moge sie rozpisac.
sluchaj! wstawiasz foty na forum by dowiedziec sie co ludzie o nich sadza. dostales kilka komentarzy i Ci sie to nie spodobalo. no trudno. to nie jest digart czy plfoto tylko forum fotografow. tu sie poddaje pod bardzo surowa krytyke zdjecia. dzieki temu mozna cos wyciagnac. jesli sadzisz, ze wszyscy beda slodzic jak na naszej-klasie to sie zdziwisz bardzo mocno...
pozdrawiam!
masz prawo sądzić swoje , podtrzymuje powyższe posty mojego autorstwa, temat zamknięty pozdrawiam
obrazil sieno masz prawo
![]()
Witam, zapraszam i pozdrawiam
2) Wieczorem w Rewalu
no i?
no i Baltyk mi sie na lozko wlasnie wylewa! biegne po miche...za pozno...wylalo sie! zapewne chciales pokazac piekny zachod slonca? tak? no i prawie ci sie udalo...ale prawie robi wielka roznicetu jest poprostu nudno. jakis pas czarnego czegos na dole i to pod skosem. Rewal znam bardzo dobrze i wiem, ze jest tam kilka kutrow na plazy. dwa sa napewno
z nimi na przedplanie bylo by nawet fajnie. jesli fota byla by kontrastowa to tym bardziej. byla by tak pocztowka
a tak nie ma nic!
zapomniałeś dodać "...moim zdaniem..."
Skontaktuj się z nami