Close

Pokaż wyniki od 1 do 9 z 9

Domyślnie Grip Delta do D200

Opisze co ostatnio mnie spotkało z tym gripem
    Użytkuje go od około roku i żadnych problemów z nim nie miałem aż do zeszłego tygodnia.
    Nagle zaczął blokować korpus, Af sam ostrzył bez naciskania spustu, nie dało się podglądać zdjęć.
    Po przełożeniu bateri do korpusu wszystko wracało do normy.
    Rozkręciłem drania przeczyściłem styki te co się dało i skręciłem, niestety skręcałem ze 3 razy bo za każdym razem coś zostało a to klapka a to coś innego. Najważniejsze że teraz działa dalej.
    Najbardziej niezrozumiałe jest dla mnie umiejscowienie gumy na gripie, chodzi o to iż aby rozkręcić gripa trzeba oderwać całą gumę z niego gdyż jest na łączeniu dwóch części a do tego ukrywa się pod nią jedna śrubka

Domyślnie

Problemem najprawdopodobniej były styki. Podejrzewam że guma została tak celowo umieszczona aby ukryć linie łączenia dla estetyki wykonania.
    "nie pióro czyni obraz lecz malarz"
    Pozdro Kuba

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez farizer Zobacz posta
    Problemem najprawdopodobniej były styki. .
    Na to wyglada, wkońcu on nie jest uszczelniony

Domyślnie

Ja miałem podobny problem, ale obyło się bez rozkręcania. Użyłem dobrego psikadła do elektroniki (Philips Contakt) i psiknąłem pod ciśnieniem wszędzie gdzie się tylko dało. Do dzisiaj zero problemów.
    Pozdr.
    Jakieś ciałko, szkiełko i światełko, no i jeszcze nosidełko

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez stachumuszel Zobacz posta
    Ja miałem podobny problem, ale obyło się bez rozkręcania. Użyłem dobrego psikadła do elektroniki (Philips Contakt) i psiknąłem pod ciśnieniem wszędzie gdzie się tylko dało. Do dzisiaj zero problemów.
    Pozdr.
    I dopiero teraz to mówisz

Domyślnie

Darko, pochwal się tylko czy zadziałało.

Używam oryginalnego i nie wierzę, że coś takiego może się stać, ale kto wie.

Sporadycznie zdarzało mi się wyzwolić migawkę czy sam autofocus trzymając za body z podpiętą grypą, ale podejrzewam, że to przez moje wielgaśne dłonie i przygniatanie drugiego spustu / przycisku autofocusa w grypie przez tą miękką część dloni przy nadgarstku.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez darko Zobacz posta
    Najważniejsze że teraz działa dalej.
    Jeszcze cały czas działa

Domyślnie

mi sie ulamal bolec od klapki przy otwieraniu : / na szczescie trzyma sie na drugim

Uprawnienia umieszczania postów