Close

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 13

Wątek: Czas Apokalipsy

kobieta Awatar abre
    Miasto
    Chatka Fanaberka pod Otwockiem

Domyślnie Czas Apokalipsy

Taka była moja pierwsza myśl, gdy zobaczyłam to, co działo się dzisiaj za oknem. Wiem, że widok z balkonu rzadko bywa interesujący, ale myślę, że ten choć odrobinę jest.

Wrzucam głównie jako ciekawostkę ale chętnie przeczytam też komentarze czy kilka porad odnośnie tworzenia panoram.
    Poniższe powstały wyjątkowo szybko, sytuacja zmieniała się z minuty na minutę. Nie było czasu na zastanawianie się nad wyborem szkła czy rozkładaniem statywu. Wykonałam 3 serie zdjęć i wiatr dosłownie wepchnął mnie do mieszkania.

Pierwsza seria to 7 zdjęć w poziomie na 24 mm (pod FX)

Duża wersja: http://i134.photobucket.com/albums/q...anorama2_3.jpg

Druga to 14 zdjęć w pionie (również FX) - widzę jak kuleje niebo.

Duża wersja: http://i134.photobucket.com/albums/q.../panorama1.jpg
    Pola Gałczyńska

moje www

Domyślnie

Niebo wbija w fotel!!!! 1. swietnie....wyglada jak ladowanie obcych!
    Szkoda ze jednak balkon Ale rozumiem sytuacje....
    Podoba mi sie moment ale nie wykonanie......no i Poznan....ech czas sie wybrac na wakacje do mojego ulubionego miasta!

kobieta Awatar abre
    Miasto

Domyślnie

Z jednej strony chciałabym kiedyś taką sytuację uchwycić w terenie. Z drugiej... chyba nie mam odwagi
    Pola Gałczyńska

moje www

Domyślnie

dolu brakuje
    Andrzej

Domyślnie

monstrualna pochwa nad takim spokojnym osiedlem

Domyślnie

czy to bylo teraz w weekend? brat mi cos wspominal, ze trzyma samochod na zewnetrzym bo po opadach wywalio studzienke i mieli pol metra wody w garazu podziemnym slynne maszty z Sobieskiego
    byc w szczerym polu gdzie stalo by jedno drzewko i takie niebo...ech marzenia

kobieta Awatar abre
    Miasto

Domyślnie

To wczorajsza chmurka. Najzabawniejsze jest to, że po kilku minutach wiatr zmienił kierunek i chmura odpłynęła na północ (na początku zmierzała z zachodu na wschód). Został po niej jedynie zapach jeziora. Nie spadła ani jedna kropla deszczu za to w powietrzu unosiły się drobinki wody, jak wtedy gdy z węża ogrodowego czasem wiatr zawieje wrażenie wilgoci
    Pola Gałczyńska

moje www

Domyślnie

Strach się bać
    Ale...masz wersję z budynkiem w całości? Jakoś tak dziwnie się ogląda tak ucięty kadr.
    Pozdrawiam Marcin
    Galeria

kobieta Awatar abre
    Miasto

Domyślnie

Mam więcej budynku ale wtedy nieba mało. Myślałam żeby to jednak sklecić. Parametry inne ale może nie wyjdzie za kulawo To moje pierwsze panoramy i podchodzę do nich z dużą dozą nieufności.

Pytanie natury technicznej.
    Jak sobie radzicie z dużą ilością kadrów? Łączycie świeżo wywołane kadry czy najpierw zmniejszacie? U mnie, mimo dość mocnego sprzętu, wyskakuje błąd. Ma to miejsce, gdy próbuję działać na PS-sie, który już jakieś operacje wykonał. Ponowne uruchomienie pomaga.
    Pola Gałczyńska

moje www

Domyślnie

Godzina 21.00? Poznaję te chmury. Robiły niesamowite wrażenie. Do tego silny wiatr i uciekający ludzie. Pozamykałem wszystkie okna, spodziewając się najgorszego, a to bokiem przeszło.

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów