Close

Pokaż wyniki od 1 do 7 z 7

Domyślnie * Dominika ogrodowo

tym razem zdjecia robilismy wieczorkiem przy uzyciu sb28 i parasolki

1 2 3

pozdrawiam
    Marcin
    | Nikon |

Domyślnie

No pomimo wysiłków nie ma tu jakiejs udanej kompozycji. Wszystkie zdjecia w zasadzie takie same z mało atrakcyjnym zaplanowaniem kadru.

Drugą rzucającą sie w oczy rzeczą jest ogromny kontrast pomiedzy bardzo jasno oświetloną modelka a resztą zdjęcia.

Wróciłbym do dziennego, miekkiego swiatła, zeby sobie nie urtudniac i cwiczył kompozycję.
    I'm not always right, but I'm never wrong...

Domyślnie

Pierwszy rzut oka na zdjecia i zobaczylem mega winiete. Po co az taaaka pomyslalem i dopiero doczytalem, ze sesja wieczorna z lampa i te cienie pod lawka spostrzeglem.
    A zdjecia bardzo mi sie podobaja, ale widziane oczyma mojej wyobrazni w swietle dziennym, jak juz kolega napisal.

Moze jeszcze troche o zdjeciach (wszystko, co pisze jest oczywiscie MZ). Ogolnie postac doswietlona (przeswietlona na czesci zdjec) tworzy ogromny kontrast z szaro-bura z niedoswietlenia trawa. "Skosna" jedynka pasowalaby mi albo jeszcze bardziej i zdecydowanie skosnie albo "klasycznie", bez zadnych zachwian rownowagi. Druga jedynka z setu - obciete palce u nogi. Minimalnie, ale zawsze Poza tym poza modelki na zdjeciu jakas taka malo subtelna i kobieca.
    Pozycja z dwojki kojarzy mi sie co najmniej niejednoznacznie (chodzi o dwa pierwsze zdjecia). To samo z pierwsza trojka. Druga trojka - sam nie wiem dlaczego, ale nie pasuje mi tam ta stopa, a wlasciwie jej fragment. Albo wcale albo wiecej nozki pokazac
    No i te cienie, wszechobecne cienie od ostrego swiatla lampy.

Przepraszam, za tyle slow krytyki, sam pewnie nie zrobilbym tego lepiej. I jeszcze raz zaznaczam - wszystko powyzsze to tylko MZ jest
    clusca
    Fufu X

Domyślnie

A mi sie podoba, ja tam lubie duze kontrasty. Kolorki ladne a i b&w wyszlo fajnie. Jedynie co to lewa trojka troszke za mocno blysniete.

Domyślnie

mi tez sie podoba ,zdjecia maj cos w sobie
    Kilka aparatow, dronow, gimbali i takie tam...

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kwiatek111 Zobacz posta
    mi tez sie podoba ,zdjecia maj cos w sobie
    No przeciez mowie, ze modelka extra
    clusca
    Fufu X

Domyślnie

1b (tylko szkoda ucietych palcow u prawej stopy) i tylko tyle - reszta nie nadaje sie.

Dlaczego? To nie sa kadry ktore prezentuja dobre strony modelki (a powinny!!!) Albo jest wycofana (odchylona do tylu) albo kuca (po co???), siedzenie na lawce w pozycji pollezacej takze niezbyt korzystnie wypada.

Swiatelko, kolory - OK.
    BW nie przekonuje.
    Nikon

Uprawnienia umieszczania postów