Jako ze jest to moj pierwszy post na forum - witam wszystkich Forumowiczów
zaczne standardowo - znajomi zaprosili mnie na ślub...a pozniej kolejni i jeszcze jedni, czy przypadkiem nie moglbym potowarzyszyc im w tym dniu jako fotograf
nigdy sie taka forma fotografii nie zajmowalem, wiekszosc moich zdjec to szeroko rozumiana przyroda...bez obawy, nie bede pierwszym fotografem na tych slubach
Ale, jak juz natrafila sie taka mozliwosc, pomyslalem ze uzupelnie swoj plecak o jakies szkielko/szkielka
i tutaj zaczyna sie moja prosba o rade. Nie mam pojecia jakie ogniskowe moga mi byc potrzebne w kosciele, ale myslalem o jakimś szerokim zoomie + jedna-dwie stalki. W zasadzie najbardzie skłaniam sie do zestawu N 14-24 f/2.8 + N 35 f/1.8 + N 50 f/1.4G, nie wiem tylko jak duza jest przydatnosc zakresu 14-24 przy takich okazjach, dlatego alternatywnie myslalem nad skladem N 17-35 f/2.8 + 50 f/1.4G. Kolejne mozliwosci to zakup zooma bez stalek - N 24-70 f/2.8 lub 17-55 f/2.8. Obecnie posiadam N D300, ale moglbym sie ewentualnie podpierac D40 (dlatego 35 i 50 AF-S), mam natomiast w planach pelna klatke za jakis rok-dwa. W ewentualnym plenerze mysle ze moj N 70-200 sie sprawdzi. Na temat szkiel przeczytalem wszystko co zostalo napisane na tym forum oraz w testach roznych serwisow, zalezy mi na opini osob, ktore "liznely" fotografii slubnej na temat zakresu ogniskowych.
Pozdrawiam![]()
Szukaj

Odpowiedz z cytatem
Skontaktuj się z nami