Close

Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 21
    Oszczędny w słowach
    Miasto
    Zako, Polska Południowa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez radoslaw_b3 Zobacz posta
    zaszlyszalne
    oco chodzi w tym ze wwlaczamy su -4 nawet jak go nie mamy , chodzi o wyzwalania blysku zdlanie przy sb900??

oco koman??
    ...itd...

....a Ty dalej swoje (w sensie wcześnieszeje wątki)....INSTRUKCJA przyjacielu - to naprawdę nie boli.....znów pytasz o podstawy bo nie chce Ci się przeczytać ze zrozumieniem instrukcji (nawet przypadkiem gdybyś ich nie miał to dokumentacja do D300 i SB900 jest łatwo dostępna)......

pozdrawiam i życzę miłej lektury...

gwoli tematu wątku - SB-900 możemy zdalnie wyzwolić za pośrednictwem CLS'u, radia lub fotoceli - króra to tajeminiczo zwie się trybem SU-4(instrukcja str. nr ......)(szkoda że nie mam SB900).......
    natenczas brak sygnaturki

Domyślnie

do coroner- ale mi chodzi czy te su-4 cos zmieni jak wlacze to w lampie odnosnie do mojego body
    Nikon

Domyślnie

do coroner- ale mi chodzi czy te su-4 cos zmieni jak wlacze to w lampie odnosnie do mojego body
    a teraz tak napisz zeby mozna bylo zrozumiec o co pytasz...

btw. w instrukcji naprawde czesto sporo informacji mozna znalezc

Tryb SU-4 to FOTOCELA, czego nie rozumiesz? fotocela umozliwia odpalenie lampy wtedy, kiedy blysnie
    jakakolwiek inna lampa i fotocela to zarejestruje.
    CLS to CLS, to do sterowania i porozumiewania sie miedzy lampami i sterownikiem (odpowiednie body lub odpowiednia lampa) wykorzystywane sa przedblyski.

Zadaj sobie odrobine trudu i poszperaj na forum bo na te tematy juz chyba wiecej sie powiedziec nie da
    ponad to co juz zostalo powiedziane
    I'm a photographer, I make people immortal. What's Your superpower?

Domyślnie

Tak. Body wybuchnie.

Stary - zakładałeś już 3 wątki o lampach i wyzwalaniu. Wszędzie dostajesz takie same, prawidłowe odpowiedzi. Czego jeszcze nie rozumiesz ?? Weź wreszcie przeczytaj forum, wątki o wyzwalaniu itd - na prawdę tutaj jest tyle materiałów na ten temat że magisterkę możesz z tego pisać.

No i zaśpiewam jeszcze raz "instrukcja najlepszym twoim przyjacielem jest"
    FX+ FX + 20-35/2 + 50/1.4 + 85/1.8 + 70-200/2.8 VR

Domyślnie

Te instrukcje pisane sa dla zaawansowanych uzykownikow( nie wytlumaczone poco na co tylko jak uruchomic ) jak sie czegos nie uzywa to sie w to nie wglebia , slowem wyjasnienia:

no dobra jak mam wlaczone su4 w sb 900 to moge wyzwalac w 2 trybach Auto Lub M

Auto zaczyna blyskac lampa w tym samym momencie co główna i koncza w tym co głowna
    M zaczyna tylko w tym samym momencie co głowna .

Moje pytanie kiedy najlepiej to wykorzystac do czego np?
    Nikon

Domyślnie

Olej SU-4 jak masz D300. Korzystaj z trybu commander. A do czego wykorzystać ?? Do wszystkiego można. od ludzi przez samochody po zdjęcia jedzenia. Przejrzyj strobing - przykłady plener i przykłady pomieszczenia, zobaczysz do czego ludzie to stosują
    FX+ FX + 20-35/2 + 50/1.4 + 85/1.8 + 70-200/2.8 VR

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez coroner Zobacz posta
    Olej SU-4 jak masz D300. Korzystaj z trybu commander. A do czego wykorzystać ?? Do wszystkiego można. od ludzi przez samochody po zdjęcia jedzenia. Przejrzyj strobing - przykłady plener i przykłady pomieszczenia, zobaczysz do czego ludzie to stosują
    chodzilo mi o przyklady tego blyskania w M I Auto ale chyba nie bede zawracal sobie tym d..y
    Nikon

Domyślnie

chodzilo mi o przyklady tego blyskania w M I Auto ale chyba nie bede zawracal sobie tym d..y
    na jakie przyklady liczysz?
    fotke Ci pokazac zrobiona na manualnym ustawieniu lampy i na auto? no prosze Cie...
    Piszesz ze instrukcje sa pisane dla zaawansowanych uzytkownikow... ciekawe spostrzezenie
    Jakos jeszcze nikt nie mial z tym problemow...

Jeszcze raz - SU-4 to tryb FOTOCELI, czyli lampa w ktorej uaktywnisz SU-4 blysnie w tym samym momencie w ktorym blysnie glowna lampa (blysk glownej wyzwoli ta z wlaczonym SU-4). Lampa w trybie SU-4 dziala tak,
    jak ja ustawisz, czyli MUSISZ ustawic jej moc. Zeby ustawic moc przydalby Ci sie swiatlomierz, albo zrobisz to metoda prob i bledow. Masz cyfrowke wiec z tym drugim problemu nie ma.

PS. pisz po polsku o co Ci chodzi, bo ciezko zgadywac co autor mial na mysli :/

Domyślnie

ja to jednak lubie dopowiadac do konca

Cytat Zamieszczone przez sote Zobacz posta
    Jeszcze raz - SU-4 to tryb FOTOCELI, czyli lampa w ktorej uaktywnisz SU-4 blysnie w tym samym momencie w ktorym blysnie glowna lampa (blysk glownej wyzwoli ta z wlaczonym SU-4).
    lub inna dowolna lampa, bez roznicy, czy z kompaktu, czy z lustrzanki, oby byl jakis blysk

Cytat Zamieszczone przez sote Zobacz posta
    Lampa w trybie SU-4 dziala tak, jak ja ustawisz, czyli MUSISZ ustawic jej moc. Zeby ustawic moc przydalby Ci sie swiatlomierz, albo zrobisz to metoda prob i bledow.
    mozesz ja rowniez wrzucic w tryb A (automat lampy)

i nie czepiam sie, a precyzuje wypowiedzi

Domyślnie

Sloniu oczywiscie masz racje dobrze ze pilnujesz, zeby bylo jasne

Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów