Close

Pokaż wyniki od 1 do 3 z 3

Domyślnie TC-14E II plus 70-300

Po kilkudniowej lekturze forum o rzeczonym telekonwerterze natchnął mnie nasz Pan , by do mojego af-s vr 70-300 f/4.5-5.6 g if-ed go sobie dokupić. Zwiodłem moją małżonkę, że kosztował będzie on ledwie dwie setki po czym założyłem specjalną przegródkę w moim portfelu gdzie lokowałem wszystkie nadwyżki finansowe. Nie odbyło się bez kłopotów, bo małżonka zamiast oczekiwanych na imieniny srebrnych kolczyków i pierścionka z bursztynami dostała dezodorant, ale cóż nowy konwerter był dla mnie wart dwóch tygodni bez sexu. Gdy nazbierałem wreszcie wystarczającą ilość środków pieniężnych cały w przedzakupowym uniesieniu udałem się do sklepu by obiekt marzeń zakupić. A tam miła Pani zapytała mnie do czego ja to kupuje. Gdy powiedziałem to odrzekła, że on z tym obiektywem jest nie kompatybilny i pokazała mi katalog, gdzie bykiem stało, że faktycznie nie jest. Normalnie kubeł zimnej wody. A najgorsze jest to, że moja córka mnie wyczaiła, że mam kasę i musiałem jej odpalić na ciuchy aby mnie nie wydała.
    Więc jak to jest z tym konwerterem? Pasuje czy nie?
    D90, 18-105vr, 70-300vr, Hoya cpl, Velbon, Lowepro. "Pół litra pocieszycielki strapionych - rzekłem sprzedawczyni. Obejrzała mnie od stóp po głowę i zapytała: -najtańszej?"

Domyślnie

Niestety oryginalne Nikona TC 1.4, 1.7, 2.0 E II nie pasują.
    Tutaj jedynym rozwiązaniem jest Kenko pro 300DG 1.4x ( nie podpowiadając jest nawet na naszej giełdzie ). Z tym konwerterem masz wszystkie funkcje obiektywu.

Domyślnie

Dziękuję za odpowiedź
    D90, 18-105vr, 70-300vr, Hoya cpl, Velbon, Lowepro. "Pół litra pocieszycielki strapionych - rzekłem sprzedawczyni. Obejrzała mnie od stóp po głowę i zapytała: -najtańszej?"

Uprawnienia umieszczania postów