Po kilkudniowej lekturze forum o rzeczonym telekonwerterze natchnął mnie nasz Pan , by do mojego af-s vr 70-300 f/4.5-5.6 g if-ed go sobie dokupić. Zwiodłem moją małżonkę, że kosztował będzie on ledwie dwie setki po czym założyłem specjalną przegródkę w moim portfelu gdzie lokowałem wszystkie nadwyżki finansowe. Nie odbyło się bez kłopotów, bo małżonka zamiast oczekiwanych na imieniny srebrnych kolczyków i pierścionka z bursztynami dostała dezodorant, ale cóż nowy konwerter był dla mnie wart dwóch tygodni bez sexu. Gdy nazbierałem wreszcie wystarczającą ilość środków pieniężnych cały w przedzakupowym uniesieniu udałem się do sklepu by obiekt marzeń zakupić. A tam miła Pani zapytała mnie do czego ja to kupuje. Gdy powiedziałem to odrzekła, że on z tym obiektywem jest nie kompatybilny i pokazała mi katalog, gdzie bykiem stało, że faktycznie nie jest. Normalnie kubeł zimnej wody. A najgorsze jest to, że moja córka mnie wyczaiła, że mam kasę i musiałem jej odpalić na ciuchy aby mnie nie wydała.
Więc jak to jest z tym konwerterem? Pasuje czy nie?
Szukaj

Odpowiedz z cytatem
Skontaktuj się z nami