Close

Strona 1 z 5 123 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 44

Wątek: Magda

Domyślnie Magda

Jestem w trakcie obrabiania materiału z sesyjki. I zastanawiam się w którą stronę uderzyć...
    Może jakieś sugestie... ?
    --------------
    RAW - http://rapidshare.com/files/253093537/DSC_3807.NEF.html
    ---------------------
    jpg prosto z aparatu, wywołany na auto, zmniejszony, podostrzony by było coś widać

--------------------
    moje wypociny

-------------------------

Domyślnie

to może tak?

bardziej skontrastowane, zmniejszone nasycenie, nałożony filtr 2barwny, rozjaśnione niektóre elementy
    http://www.ozzy.maxmodels.pl
    Ortografii uczą w podstawówce, więc nie tlumacz się, że nie studiowałeś polonistyki.

Domyślnie

nooo - a gdyby tak w bardziej subtelnieszą stronę uderzyć.... Ciekawe jakby to wyglądało... Ma ktoś jakieś propozycje ?

Domyślnie

1.
    2.
    3.

mam nadzieje że nie bolą oczy
    make pictures, not war

Domyślnie

chyba najbardziej mi przypadła 2 do gustu. Zdradzisz technikalia - chociazby w zarysie?

Domyślnie

Technika to nic wyszukanego w PS nałożyłem warstwe Channel Mixer, pobawiłem się chwilkę suwakami: przyciemniłem zielony, rozjaśniłem niebieski, zmiejszyłem tez czerwony, oczywiscie zrobiłem to w poszczególnych kanałach RGB w Channel Mixerze. Pokręc tym troche a na pewno szybko uzyskasz cos podobnego. Nastepnie nałożyłem warstwe exposure i przesunołem suwak offset delikatnie (u mnie było to -0,0236) w lewo coby zlikwidowac tą mgiełke która powstała z Channel Mixera. nastepnie troche zdesaturowałem i minimalnie zmiejszyłem kontrast bo wydaje mi sie ze do tego zdjęcia low contrast pasuje jak ulał.
    make pictures, not war

Domyślnie

he he he - sprytnie Dzieki za info. Człowiek uczy się całe zycie. Potestuję w chacie troche i zobacze co mi wyjdzie Dzieki raz jeszcze

Domyślnie

ja tam bym nie kombinował zanadto

Szary, cichy człowiek.

Domyślnie

Andrzeju - lekko rozświetliłeś modelkę. Mógłbyś zdradzić patencik - bo testuję sobie i niby dochodzę do podobnych efektów - ale to jednak nie to

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez stock Zobacz posta
    Andrzeju - lekko rozświetliłeś modelkę. Mógłbyś zdradzić patencik - bo testuję sobie i niby dochodzę do podobnych efektów - ale to jednak nie to
    Nie ma żadnego patantu. Powielam warstwy, kręcę krzywymi, oraz poziomami rozjaśniając i dodając kontrastu poszczegółnym partiom obrazu. Wszystko to na "oko".
    Potem ocieplenie kolorystyki, oraz klasyczne wygładzanie cery i na koniec poprawienie minimalne kształtów.
    Ot cała filozofia.
    Szary, cichy człowiek.

Strona 1 z 5 123 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów