Close

Strona 1 z 3 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 26

Domyślnie jakiego laptopa polecacie

Jak już padło pytanie o CB, to i ja się podłączę w dziedzinie techniki
    Zamierzam kupić laptopa w granicach 2500 zł /ciut w górę ciut w dół, ale tylko ciut - zwłaszcza w gorę /.
    Bez szału i wodotrysków typu czytnik linii papilarnych.
    Ma służyć do pisania, internetu, zabawy /bez super wymagających gierek/ i obróbki fotek dla własnego użytku, ot tak aby przygotować do labu.
    Ma ktoś może jakieś "polecam"?
    Z góry dzięki!
    Tutaj jest... podpis

Domyślnie

Polecam się przejść do MM/Saturna/Komputronika/Vobisa i sobie obejrzeć kilka modeli. Teraz coraz większe badziewia robią. Nawet, jak parametry ma coś niezłe i w internecie wygląda ok, to czasem po zobaczeniu z bliska człowiek zadaje sobie pytanie: "Dlaczego ten plastik jest gorszy niż na chińskich zabawkach?".

Lapki z procesorem od Intela mają teraz takie oznaczenie gwiazdkowe. Bierz takiego, żeby miał te 4 gwiazdki. Podstawowe pytania:

1. Ma być do pracy w terenie (bez prądu) czy głównie na zasilaczu - czas pracy na baterii?
    2. Raczej będzie siedział w domu czy będzie codziennie noszony - waga?
    3. Wielkość matrycy i jej rozdzielczość?
    4. Matryca błyszcząca czy matowa - kolory vs brak odblasków?
    5. Jakieś konkretne złącza typu HDMI?
    Ostatnio edytowane przez ropusz ; 22-06-2009 o 18:19

Gaduła Awatar shaolin
    Miasto
    Rio de Janeiro, Brazylia

Domyślnie

O laptopa to sie pytamy tu -> http://forum.nikon.org.pl/forumdisplay.php?f=100

I jest tam watek o lapka do 3k, wiec prawie Twoj budzet - moze cos znajdziesz

Domyślnie

Ja ostatnio wybierałem coś dla siebie (przeznaczenie - net, jakiś PS, office) i wybrałem Compaq'a:

http://h10010.www1.hp.com/wwpc/pl/pl...9-3946843.html

W MM dałem 2499pln.

Domyślnie

A propos laptopów ja już mam drugiego dell'a i sobie chwalę. Tylko pytanie dlaczego nie ma ich w sprzedaży poza sporadycznymi przypadkami, oprócz firmowej strony? Jak ktoś ma możliwość to z UK Dell jest sporo tańszy. Np. mój Studio w Polsce ok 2900, a w UK ok. 2300 zł.
    Ostatnio edytowane przez fedor ; 22-06-2009 o 18:55

Oszczędny w słowach Awatar laroc
    Miasto
    Grudziądz/Gdańsk

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez fedor Zobacz posta
    Tylko pytanie dlaczego nie ma ich w sprzedaży poza sporadycznymi przypadkami, oprócz firmowej strony?
    kiedyś wdałem się w rozmowę z kilkoma osobami w sklepach komputerowych. wszyscy odpowiedzieli mi to samo: zbyt duże koszty transportu. Mówię do nich, że przecież jest fabryka Dell'a w Irlandii, więc koszta nie powinny być wysokie, ale jakoś się zapierali, że jest tak jak mówią. Powoli zaczynają się pojawiać w sklepach, ale nadal są to sporadyczne przypadki.
    Osobiście także posiadam Dell'a (D820) i sobie chwalę. Nic nie trzeszczy w obudowie, cicho pracuje, a co najważniejsze nie grzeje się tak jak np. większość HP gdzie temperatury potrafią dochodzić do 80st.C. No może Compaq'i są inne, ale nie miałem z nimi styczności więc nie wiem. Kiedyś miałem Toshibe, ale była strasznie "chińska" i szybko ją sprzedałem. Moja kobieta kupiła sobie Samsunga. Z początku nie byłem przekonany co do laptopów tej firmy, lecz muszę przyznać, że nic nie mogę mu zarzucić.
    Powoli także przymierzam się do wymiany lapka na mniejszego tzn. 13,3" i wiem, że to na pewno będzie Dell.

Dodając: ostatnio mój znajomy kupował sobie Dell'a z allegro. Kupił z 3 letnią gwarancją, gdzie jak się coś stanie, dzwonisz i następnego dnia przyjeżdża do domu fachowiec naprawiać, więc to też jest dużym udogodnieniem niż wysyłanie, jeżdżenie do sklepu itd.

Jednak wybór należy do Ciebie. Powodzenia i trafnego zakupu!

Domyślnie

Lenovo Y530 - bardzo solidne wykonanie i parametry naprawdę konkretne w podobnej cenie.
    Al "CAPONE" Bundy
    Puszka, słoik, świeczka... tylko brak talentu.

Domyślnie

Witam
    Ja również polecam Della
    Od roku mam LATITUDE D630 z matrycą 14" i jestem bardzo zadowolony
    Nic nie trzeszczy nic nie skrzypi super sprzęt.
    Mam jeszcze drugiego INSPIRION 6000 D ma już on 5 rok i zero awarii .
    Naprawdę polecam markę Dell.
    Nikon D90 , Nikkor AF-S 18-105 mm f/3.5-5.6 VR DX ED , SanDisk Extreme III 30MB/s

Domyślnie

Zbyt duże koszty transportu? Bzdura w UK też nie można kupić Dell'a poza oficjalną stroną, no z małymi wyjątkami. Myślę ze to taka polityka firmy bo niby po co dawać komuś zarobić. A dell reklamuje się dosyć mocno więc jak ktoś szuka kompa nie może przeoczyć tej firmy. A co do wykonania mój stary inspiron może i brzydki ale pancerny, a studio za to już bardzo ładne ale wydaje się delikatniejsze.

Al przepraszam że spytam a gdzie produkowane są Lenovo?

Domyślnie

W samej Irlandii nie ma duzo sklepow z produktami ich rodzimej firmy Dell, poprostu firma ma kilka sklepow, na ich stronie jesli sie nie myle w dublinie znalazlem tylko dwa oczywiscie oficjalne ich firmowe. A w polsce nie ma Dell'ow bo Dell nie prowadzi sprzedazy na Polske. W tym roku wyczytalem ze ma sie to zmienic, i chca otworzyc tutaj jakas filie, a moze poprostu polski oddzial sprzedazy przez www. Jesli sie myle to przepraszam..

Strona 1 z 3 123 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów