Włączając się w ten skórny pojedynek, to niestety skóra Darii, i w ogóle cała jej twarz, wygląda rzeczywiście jak jednolita pomarańczowa plama.
Panie Szabelski, czy mógłby Pan opublikować tutaj te same zdjęcia, ale BEZ obróbki?
Szukaj
Włączając się w ten skórny pojedynek, to niestety skóra Darii, i w ogóle cała jej twarz, wygląda rzeczywiście jak jednolita pomarańczowa plama.
Panie Szabelski, czy mógłby Pan opublikować tutaj te same zdjęcia, ale BEZ obróbki?
Pomarańczowa plama? Miało być bardzo ciepło, ale może rzeczywiście przegiąłemZobaczymy, jak będzie to wyglądać na papierze. Proszę nie mówić do mnie na "pan"
Zwykle nie publikuje nieprzygotowanych zdjęć, ale może zmienię zdanie.
Canon 40D + 17-40L f/4 + 70-200L f/4 + 580 EX II
fanaberiafoto.eu
Każdy ma swój warsztat i bardzo dobrze, bo dzięki temu robimy różne fotografie.
Ja "po swojemu" użyłbym srebrnej blendy (die srerbnishe blenden) żeby skóra nie była zbyt ciepła (zu warmen) względem tła, i zrobiłbym rzecz dla mnie super-hiper-ważną (am wiśtigsten rzeczen): widząc "zamkniętą" modelkę porozmawiałbym z Nią i podpytał co robi, czym się zajmuje, a jeśli to osoba którą bym znał - po prostu opowiadałbym dowcipy. Osoba na zdjęciach ma wszędzie "zamkniętą postawę" - albo się nudziła, albo nie zaufała fotografowi.
Czyli "nein zaufen fotografen"?Zamieszczone przez Andy_O
Good one!
skoro te zdjęcia były robione 50/1,8 to już wiem dlaczego chcesz go sprzedać.![]()
Nikon D200, D80, 17-55mm f/2.8G ED-IF AF-S DX, 70-200mm f/2.8G ED-IF AF-S VR, żartowałem
Jeżeli chodzi o nastrój zdjęć, to miał taki być. Modelka jest moją kuzynką, więc nie mogła raczej być zamknięta![]()
fanaberiafoto.eu
Otóż toZamieszczone przez swiatlo
To może nie miała ochoty albo myślała o czymś zupełnie innym.. Nawet jeśli nie analizuje się postawy człowieka w sposób świadomy, to i tak odbieramy go podświadomie w taki czy inny sposób. Tą osobę przez Jej postawę odbieramy "z dystansem", jako "zamkniętą" - również dzięki Jej minie.Zamieszczone przez M.Szabelski
Jak wspomniałem każdy pracuje inaczej, ja wolałbym wydobyć z Niej trochę ekspresjiDowcip o Chucku Norrisie załatwiłby sprawę
![]()
OK AndyA co powiesz o zastosowanym przeze mnie zmiękczeniu?
fanaberiafoto.eu
No dla mnie bardzo ładne. Pewnie na odbitce będzie jeszcze ładniej.Zamieszczone przez M.Szabelski
Mam już te zdjęcia na papierze (odbitka jest dla mnie wyrocznią). Z ocieplaniem kadru faktycznie przesadziłem (musiałem zdjąć trochę żółtego w labie), skóra pomimo zmiękczenia (krytykowanego przez niektórych kolegów) nie utraciła faktury, mina pozostała na papierze bez zmian
![]()
fanaberiafoto.eu
Skontaktuj się z nami