Close

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 11
    zoe
    Gość

Domyślnie zachód słońca - Świnoujście

Proszę o ocenę... dopiero się uczę więc każda wasza uwaga jest cenna.
    Co sądzicie o tym wykonaniu?

Domyślnie

ten badyl na srodku to modelka oplacona ;p - jezeli tak to przeplaciles
    "Nikon może mieszkać z innymi zwierzętami i dziećmi. Obowiązuje umowa adopcyjna. Kociak dostanie wyprawkę: paczkę karmy, legowisko, miseczki i ulubioną zabawkę."
    WaWeWu

Domyślnie

Poproś moderatora o przeniesienie do działu krajobraz , ale za ten kij w środku kadru to Cię tam zjedzą

zoe
    Gość

Domyślnie

Ten kij był moją modelką. Szupła i chciałem aby całemu krajobrazowi nadała jakiejś odskoczni. Ponieważ fotografowanie morza jest zbyt jednolite i nudne.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez zoe Zobacz posta
    Ponieważ fotografowanie morza jest zbyt jednolite i nudne.
    Oj chyba i tu się nie zgodzę

Domyślnie

i podpisze sie pod slowami kolegi wyzej
    odpowiednio zlapany moment moze z ciszy na morzu zrobic cudne "foto"
    zoe uwazasz ze jest nudno bo jednolito - pokaz to w inny sposob, tak by nie bylo nudno
    "Nikon może mieszkać z innymi zwierzętami i dziećmi. Obowiązuje umowa adopcyjna. Kociak dostanie wyprawkę: paczkę karmy, legowisko, miseczki i ulubioną zabawkę."
    WaWeWu

zoe
    Gość

Domyślnie

Może faktycznie macie racje.
    Jestem początkującym w dziedzinie fotografii, wydawało mi się iż dowolny element natury, przyrody, lub nawet taki pal wbity w piasek może nosić jakieś znamię dynamizmu na zdjęcie.
    Tym bardziej że spóźniłem się tutaj z zachodem słońca. Ta fotka była zrobiona po 3minutach od zachodu.

Domyślnie

zoe - tak ale gdyby on byl bardziej ostry a nie rozmyty no i nie byl w centralnej czescie kadru (jurek cos mowil o tym ) i nie zawsze zachod musi byc motywem zdjecia - poczytaj o kompozycjach i podstawach i pomysl oc chcesz pokazac i jak
    nie poddawaj sie i do przodu
    WaWeWu

Domyślnie

Fotka niezla. Ale brakuje obrobki. No i fotke chyba trzebaby wyprostowac, bo horyzont troche krzywy.
    Pozdrawiam: Artur | www.foto-karbulot.com | www.borg.website.pl
    Nikon D90 | MB-D80 | N 16-85 | N 70-300 | N 35 | T 90 | SB-700 | 055XPROB

Domyślnie

Badyl mógłby być gdyby:
    a. nie ten cień który jest jego przedłużeniem
    b. cofnąłbyś się pare kroków w tył

A tak ogólnie to myślę, że mając takie fajne warunki oświetleniowe (spójrzcie na te fale) temat mogłeś inaczej wykorzystać. Powodzenia w dalszych zmaganiach.

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów