Close

Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 13 z 13

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez stig Zobacz posta
    No tak, tylko ze czarne czy czerwone to tez moga byc jednolite, a takie na pewno nie powinny byc.
    Jakis czas temu mignela mi gdzies dokladna specyfikacja takich zdjec. Z tego co pamietam to byly nawet podane dopuszczalne procentowe wartosci dla tla (podane w procentach, gdzie 100 to czarne, a 0 to biale). Widelki okreslaly to pokrycie tla chyba od kilku do kilkunastu procent. Niestety nie pamietam gdzie to widzialem i jakiego typu zdjec sie to tyczylo (paszportowych, do dowodu, czy wszystkich). Ale jak wspominalem -- nie zajmuje sie takimi zdjeciami -- wiec dokladnie nie zapamietalem. Dlatego tez wlasnie zapytalem o jakies regulacje.
    Ja tez sie tym nie zajmuje
    Rodzinka potrzebowala, poprosili mnie wiec zrobilem
    Odnosnie paszportowych czytalem wytyczne bo teraz mamy te "biometryczne" paszporty
    i wszystko musi byc na fotce w odpowiednim miejscu
    Wytyczne do paszportowych sa tutaj: STRONY MSWiA

odnosnie dowodu znalazlem takie cos: http://www.poradaprawna.pl/index_pyt...zycja&id=20843
    i taki tutorial: http://www.zoom.idg.pl/artykuly/48192_1.html
    I'm a photographer, I make people immortal. What's Your superpower?

Domyślnie

a ja ostatnio coraz więcej się zajmuje zdjęciami tego typu. Najpierw koledzy, koleżanki z akademika wieść rozniosła się na uczelni i teraz mam sporo pracy. Zastosowałem metody polecane przez was i muszę powiedzieć, ze cały proces wykonania zdjęć został zminimalizowany do odpowiedniego wykadrowania i przeskalowania zdjęcia na komputerze. Dziękuje za pomoc
    D200......

Domyślnie

jesli ma sie dobre swiatlo zastane to nawet i lampa nie jest potrzebna
    zdarza mi sie pracowac przy wspolpracy slonca
    ale zapobiegawczo dobrze miec jakis konkretny sprzet w poblizu. ja mam np. lampe Quantuum i przy tzw. glowkach sprawdza sie wysmienicie

Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12

Uprawnienia umieszczania postów