Close

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 16

Wątek: Przed burzą

kulten
    Gość

Domyślnie

A dlaczego tak mało światełka na dole?

Domyślnie

Bo tego światła tam nie było i tak dół jest rozjaśniany, dodatkowo winieta zrobiła swoje

Domyślnie

Coś tam na pewno było, kwestia ekspozycji przecież
    Na górę szara połówka z miękkim przejście albo twardym podniesiona wyżej, naświetlić jaśniej i już na dole będzie OK. Polecam następnym razem.

Domyślnie

Niestety do tego szkła nie mam jeszcze filtrów. Rzeczywiście troszkę nie doświetliłem tą fotkę ale bałem się prześwietlenia na niebie. Jeszcze pobawię się obróbką. A następnym razem użyję BKT.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez kulten Zobacz posta
    A dlaczego tak mało światełka na dole?
    ale i tak mnie się podoba

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Martix Zobacz posta
    Niestety do tego szkła nie mam jeszcze filtrów. Rzeczywiście troszkę nie doświetliłem tą fotkę ale bałem się prześwietlenia na niebie. Jeszcze pobawię się obróbką. A następnym razem użyję BKT.
    Dokładnie, nawet jak nie masz filtrów to przy kontrastowej scenie tego typu wystarczy zrobić 2 ekspozycje i złożyć je w PS np.

Domyślnie

Ładna praca, bardzo malownicza. No i klimacik jest
    I'm not normally a religious man, but if you're up there, save me, Superman!
    http://instagram.com/adrwoz

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Martix Zobacz posta
    Bo tego światła tam nie było i tak dół jest rozjaśniany, dodatkowo winieta zrobiła swoje
    No i masz rację, skoro nie było światła i faktycznie był taki klimat, to po co rozjaśniać.
    Mnie się podoba, w końcu jest przed burzą, szaro, ponuro, tak jak powinno być
    o takim czasie.
    No może ta winieta troszkę bardziej przyciemniła rogi, jedynie to.
    Pzdr, Andrzej

Fotografia to sztuka uchwycenia momentu .

Domyślnie

Moim zdaniem cały klimat zdjęcia psują te czarne pasy w okolicach horyzontu wygląda to jak efekt po maskowaniu bądź ślad po filtrze połówkowym ND, chyba że się i przyczyna jest całkiem inna.

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów