Close

Strona 10 z 25 PierwszyPierwszy ... 8910111220 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 91 do 100 z 275

Wątek: SNS-Resizer

Mieszany widok

Poprzedni post Poprzedni post   Następny post Następny post
    Oszczędny w słowach
    Miasto
    Bydgoszcz/Limerick

Domyślnie

Pebal świetny program, gratulacje, w końcu mam to czego szukałem. W linku na pierwszej stronie jest do pobrania wersja 1.7.2 i taką pobrałem. Ty w jednym z ostatnich postów podajesz ze jest wersja 1.7.3.3 skąd ją pobrać?
    |Nikon-N80|S5 Pro|Tamron 17-50mm f/2.8 XR Di II|Tamron 55-200mm f/4-5.6 Di II LD Macro|Nikkor 28-80 f/3.3-5.6G|Nikkor 50mm f/1.8D AF|Nikkor 85mm f/1.8D AF|SB-800|Lowepro Nova 4

Lightbulb

Naprawdę GENIALNY program. Ja mam tylko pytanie - jak przygotować znak wodny żeby dawał dobre rezultaty z różnymi wielkościami zdjęć? Można zapisać jakoś wektorowo czy za każdym razem trzeba używać innej wielkości znaku wodnego? I jaki format pliku jest do tego najlepszy?

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez korsarz Zobacz posta
    Naprawdę GENIALNY program. Ja mam tylko pytanie - jak przygotować znak wodny żeby dawał dobre rezultaty z różnymi wielkościami zdjęć? Można zapisać jakoś wektorowo czy za każdym razem trzeba używać innej wielkości znaku wodnego? I jaki format pliku jest do tego najlepszy?
    Program SNS-Resizer, umożliwia dodanie do zdjęcia znaku wodnego (lub cokolwiek innego: tekstu, logo, itp.), tylko stałej wielkości. Niezależnie od rozmiaru docelowego zdjęcia, znak wodny będzie zawsze oryginalnej wielkości.
    Obraz znaku wodnego powinien zostać przygotowany z uwzględnieniem maski przeźroczystości i zapisany w formacie PNG. Program SNS-Resizer akceptuje pliki znaku wodnego, tylko w formacie PNG.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez DADI Zobacz posta
    Pebal świetny program, gratulacje, w końcu mam to czego szukałem. W linku na pierwszej stronie jest do pobrania wersja 1.7.2 i taką pobrałem. Ty w jednym z ostatnich postów podajesz ze jest wersja 1.7.3.3 skąd ją pobrać?
    Wersja 1.7.3.x programu, jest wersją rozwojową z testową implementacją algorytmu Seam carving. Implementacja tego algorytmu nie jest jeszcze kompletna i na chwilę obecna, obejmuje jedynie zmianę proporcji obrazu, poprzez zmniejszenie obrazu w jednej z osi (ściśnięcie). Do pełnej implementacji brakuje jeszcze, możliwości zmiany proporcji obrazu, poprzez zwiększenie rozmiaru w jednej z osi (rozciągnięcie).
    Gdy implementacja będzie kompletna, będzie dostępna pod linkiem, pod którym obecnie dostępna jest wersja 1.7.2.

Testową wersje programu SNS-Resizer w wersji 1.7.3.x, można pobrać stąd.

Domyślnie

Pebal, tutaj masz wersje angielska: http://rapidshare.com/files/274373432/english.txt.html
    "...nie ma ludzi normalnych, sa tylko nieprzebadani..."

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez GeparD Zobacz posta
    Pebal, tutaj masz wersje angielska: http://rapidshare.com/files/274373432/english.txt.html
    Dzięki

Oszczędny w słowach
    Miasto
    Inowrocław

Domyślnie

Myślałeś o zaprzęgnięciu pliku .ini do zapisu/odczytu konfiguracji w katalogu z programem.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez krzpob Zobacz posta
    Myślałeś o zaprzęgnięciu pliku .ini do zapisu/odczytu konfiguracji w katalogu z programem.
    Powstaje wersja 2.x.x programu, która będzie udostępniała trzy sposoby przekazywania parametrów.
    1. Za pośrednictwem okna konfiguracyjnego. Tak jak obecnie, przy czym parametry będą zapisywane wewnątrz pliku exe a nie w jego nazwie.
    2. Za pośrednictwem linii komend.
    3. Za pośrednictwem pliku xml (będzie .ini albo .cfg).

Domyślnie

Mi przy uruchomieniu nowej wersji (1.7.2) wywala błąd "błędne parametry rozmiaru", potem się odpala, ale denerwuje to

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez prz3mo Zobacz posta
    Mi przy uruchomieniu nowej wersji (1.7.2) wywala błąd "błędne parametry rozmiaru", potem się odpala, ale denerwuje to
    To sobie przestaw rozmiar na prawidłowy i zapisz parametry

Strona 10 z 25 PierwszyPierwszy ... 8910111220 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów