Close

Pokaż wyniki od 1 do 10 z 10

Domyślnie Cross processing - jakie negatywy?

Jako, że w moim ulubionym fotolabie nie ma problemu z wywołaniem negatywu C-41 w E-6, zastanawiam się nad scrossowaniem jakiejś rolki. Pytanie do małoobrazkowców - jakie negatywy crossowaliście i jakie to dało rezultaty? Fuji Pro 160S lub 400H nada się? Znacie jakieś miejsce w sieci, gdzie można znaleźć sample z nazwami użytych filmów?
    FM2n, Mamiya RB67;

Domyślnie

A po co inwestowac w tak drogie filmy. Jak chcesz sprawdzic tylko efekt to wez najtanszy.

Domyślnie

Efekt znam, chcę skorzystać w Waszych doświadczeń, żeby wybrać odpowiedni film nie testując kilku różnych
    FM2n, Mamiya RB67;

Domyślnie

Tutaj np. scrossowany fuji 800Z

Ostatnio edytowane przez PRR ; 04-07-2009 o 14:21
    FM2n, Mamiya RB67;

Domyślnie

PRR, fajowo wyszedł.

W drugą stronę też można crossować? Można jakiś przykład?

Domyślnie

bardzi fajnie wychodzi przeterminowana velvia w c-41
    maniak ciemniowy minoltowy
    ucyfrowiony przy użyciu D300, dopieszczony przy użyciu D500
    trochę lotniczych pstryków na www.waldemarkowalski.pl
    spotter.pl

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez baqers Zobacz posta
    PRR, fajowo wyszedł.

W drugą stronę też można crossować? Można jakiś przykład?
    to nie moje zdjęcie, wygrzebałem w sieci.

kux - nie chodziło mi o slajdy
    FM2n, Mamiya RB67;

Domyślnie

Pewnie, ze mozna E-6 pchnac w C-41. Najlepiej w jakims parchatym labie, w ktorym Ty nie wolasz ani Twoi znajomi (tania opcja) lub w dobrym labie (droga opcja).

Wsadzenie filmy E-6 do chemii C-41 da potem nieprzewidywalne rezultaty w wywolywaniu C-41.

Dobre laby zbieraja filmy i na koncu chemi jada z crossem. Nikt przy zdrowych zmyslach, nie zafajda sobie nowych roztworow.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez gALL Zobacz posta
    Dobre laby zbieraja filmy i na koncu chemi jada z crossem. Nikt przy zdrowych zmyslach, nie zafajda sobie nowych roztworow.
    Zawsze można przewinąć film do zwykłej kasetki po filmie C-41.

Np. jak Ci jakiś lab podpadł, to kup stary film z p-odblaskową maską grafitową, przełóż do kasetki C-41 i daj im do wywołania.
    Zafajdają sobie maszynę, że cho, cho. Na cały dzień mycia, nie mówiąc już o chemii, która idzie do kibla.

Domyślnie

Stara Velvia w C-41 to odlot. Ale cholernie ciezka do poskanowania, poniewaz jest diabelnie gesta.

Uprawnienia umieszczania postów