Close

Strona 8 z 9 PierwszyPierwszy ... 6789 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 71 do 80 z 82

Wątek: Fuji S5Pro

Domyślnie

jk przeciez to marketing canona jak by 5d byl szybki to nikt nie kupil by tego ich 1d (ten co cyka 8 kl/s i ma cropa 1,3)
    d700 d3 14-24 28 35 50 85 135

Domyślnie

Wszyscy pisza o klatkach, S5 to sprzet dla uzykownikow S3, czyli ludzi ktorym nie potrzebne jest 5kl/s i dla ludzi ktorzy nie maja jeszcze dobrego sprzetu, a poza klatkami/s licza sie inne pramatry, a z tego co sie oreintuje zwolenikow S3 troche jest,

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Archangel Zobacz posta
    S5 to sprzet dla uzykownikow S3, czyli ludzi ktorym nie potrzebne jest 5kl/s i dla ludzi ktorzy nie maja jeszcze dobrego sprzetu,
    ?????????
    A to co za brednie.
    Pozdrawiam:
    Andrzej

Domyślnie

lubie jak ktos nie ma o czyms pojecia i pisze glupoty
    "taka będzie przyszłość.ktoś będzie odbierał nasze śmieci i jeszcze się cieszył" A.Stasiuk

Domyślnie

nie przesadzajmy bufor 3 zdjeci w s3 i mnie czasem doprowadza do zlosci

Domyślnie

Niedzwiedz -to Ty te rawy po 25 mega tak seryjnie tłuczesz?

A serio, to fajnie mieć świadomość możliwości aparatu i taki aparat, przyznać jednak muszę że poza sportem (bo "przyroda" po serii ucieknie z lasu raczej ), to jakoś trudno mi zastosowania dla "filmowej" prędkości wymyślić...Fotoreporterka prasowa niekoniecznie przecież w rawach i super wielkich dynamikach, więc...Dwanaście fotek w serii 3/s jak dla mnie to nieźle. Przyznaję jednak że funkcja seryjnych zdjęć najbardziej mnie kręciła w pierwszej posiadanej lustrzance AF- Yashica 230 AF- tam było bodaj 1,7/s -więc pewnie jej nie doceniłem W innych,szybszych sporadycznie włączałem-tzn.tak sporadycznie, że już nie pamietam kiedy w analogu . W cyfrakach których używam niewiele ponad rok, korzystałem z tej funkcji jedynie dla sprawdzenia, czy jest i działa )
    3x12 to już rolka filmu. Cyfrowa fotografia innymi prawami się rządzi- i już to wiem,bo na cyfrze trzaskam ze 2-3x wiecej ujęć niż kiedyś,ale...Może podpowiecie co warto tak fotografować?I dość serio pytam...
    Marek

Zakon Fuji

Domyślnie

w sumie mi nie przeszakdza taki uklad szybkosci jednak bufor przydal by sie wiekszy czasem cos sie dzieje krotko , zaczynasz fotografowac , podchodzisz blizej cyk potem tak cyk , znowu sie cos dziej znowu cyk cyk , znowu znowu znowu jak buform masz 3 zdjec to kiepszko mi tylko bufor by sie wiekszy przydal na dzis oczywiscie

Domyślnie

Wczoraj miałem okazje robic zdjęcia na meczu AZS Poznań - AZS Gorzów wlkp w kosza kobiet. Trzaskałem seryjne moim D70s i brakowało mi kl/s
    Obok koleś robił D2h, inny Canonem 1D MII i robiło wrażenie... 8kl/s to jest coś. Inna sprawa, że ja mniej czasu spędziłem na koasowaniu nietrafionych zdjęć
    Był też jeden z S3Pro i pompką 80-200 i dawał rade
    Mój 70-210F4 jest jednak za wolny do takiej zabawy, sporo zdjęc nie trafionych z ostrością
    Myślę, ze takie 5kl/s jak ma D200 wystarczyłoby mi do sportu, niecałe 3kl/s jakie ma D70 to troszkę za mało niestety. A szybkośc opróżniania bufora z Nefów ma znaczenie w takich zdjęciach, parę razy musiałem zaczekać na aparat

Mam wieć kolejny argument na zbieranie na D200, S5Pro jest kuszący, ale jednak za wolny jesli chodzi o kl/s. Wielkośc rawów też jest dobijająca. D80 niestety tez ma "jedynie" 3kl/s, a szkoda, bo sporo tańszy od D200

pozdrawiam, kuba
    dwie puszki, kilka słoików, świeczka i... scyzoryk

Domyślnie

fuji wogole na sport nie widze chyba ze z nowa matryca to apart do czegos innego

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez fotomarek_k Zobacz posta
    (...) ...Może podpowiecie co warto tak fotografować?I dość serio pytam...
    Więcej kl/s bardzo się przydaje. W sporcie nieraz zrobisz jakieś zdjęcie ale zawodnik ma np. przymknięte oczy albo jakiś grymas niezafajny na twarzy jak robisz szybką serię to zawsze jest nadzieja, że na którejś klatce będzie OK. Bardzo przydatne jest to też przy fotografowaniu np. tańca. Wiele raz udało mi się uchwycić tancerzy w bardzo ciekawych pozach dzięki szybkiej serii. Przydaje się też do robienia prezentacji np. skoków na desce (snowboardowej) - robisz serię i masz wszystkie fazy skoku. Przykładów oczywiście można dać więcej. W czasach analogu też były szybkie serie ale niestety to bardzo dużo kosztowało w związku z tym zastosowanie nie było tak powszechne jak teraz. Świat nie stoi w miejscu . Wiele z tych rzeczy można uzyskać bez szybkiej serii ale po co się męczyć skoro.........
    Po za tym ma tu zastosowanie jedna maksyma, coraz bardziej rozpowszechniona w dobie cyfry: "Pstrykaj ile wlezie zawsze coś się wybierze" .
    Pozdrawiam
    Marcin

Strona 8 z 9 PierwszyPierwszy ... 6789 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów