Close

Strona 5 z 9 PierwszyPierwszy ... 34567 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 41 do 50 z 82

Wątek: Fuji S5Pro

Domyślnie

no to ja nie rozumiem czego się mnie czepiacie? dokładnie wyżej napisałem to samo!

Cytat Zamieszczone przez mkwiek
    w sumie 1Ds Mark II ma tylko 4 klatki
    bo matryca 16,7 Mpix - tak się składa, że FF

dopiero Mark II N wyciąga 8,5
    8,2 Mpix

Może chodzi faktycznie o ilość danych które przechodzą z matrycy
    czyli ilość pixeli!!!! wielkość pliku!

przy FF nie da rady tak szybko przetworzyć danych aby było dużo fps?
    bo tak się akurat składa, że FF mają dużę matryce tzn. DUŻO PIXELI!!!!

źle mnie chyba zrozumieliście i tyle.

[ Dodano: Pon 25 Wrz, 2006 ]
    Cytat Zamieszczone przez Czornyj
    mkwiek, wybacz, ale czasami to za przeproszeniem tak pier...., że przykro cię czytać.
    wybacz, ale wiesz gdzie mnie możesz pocałować?
    FX

Domyślnie

Na przyjemność to sobie trzeba zasłużyć

Domyślnie

Czornyj,
    "mkwiek napisał/a:

Na przyjemność to sobie trzeba zasłużyć"

Leże! Kwiczę! :]
    Pozdrawiam Marcin
    "Zdjęcie można zrobić wszystkim, tylko po co się męczyć skoro jest Nikon "
    "Oby piękno miało moc wzbudzania dobra..."

Domyślnie Protokuł niezgodności

Porównałem zapowiedź fuji i opinie największych na świecie ekspertów, czyli userów forum.nikon.org.pl z niesłusznie nieprzydzielonego działu forum "Fujifilm Sx Pro". Niestety koncern z kraju sushi nie sprostał ich oczekiwaniom i zapowiada nader skromny aparacik. Brak mu m.in.:

* 16 mpx FF super CCD III;
    * szbkość zdjęć seryjnych 8 kl/s w serii 64 RAF lub 256 jpeg;
    * synchronizacja z lampa blyskową 1/500 s przy tradycyjnej, mechanicznej, sterowanej hybrydowo ( jak w FM3A) migawce o czasach 30 s - 1/12000s;
    * 36 pól AF;
    * AF realizowany podobnie do dawnego rozwiazania Contaxa;
    * będzie oparty na Nikonie F60 - niestety nie będzie ;-(;
    To tylko część obrazująca całkowite niezrozumienie przez koncern potrzeb rasowych profesjonalistów. Dodam na marginesie, że problemy z wodoszczelnością poniżej 60 metrów nie zostały dotychczas rozwiązane. Powstanie mierny aparacik, którego użytkownicy jak dotychczas userzy S2 i S3 będą postrzegani podobnie jak posiadacze wartburgów

Pozdrawiam

Facet
    N90sPS610FFPS3ProMentor <- niezły koktayl

Kaleid
    Gość

Domyślnie

JK, CO MA WSPÓLNEGO FF Z SZYBKOŚCIĄ TRANSMISJI? NIC!!!!
    A widzicie.....nawet nie macie pojecia o tym ze ma Serio. A dokladniej, chodzi tu a samą powierzchnie fizyczną krzemowego ukladu, i wytrawione na nim sciezki elektryczne. Takze zanim kogos wysmiejecie, proponuje troche sie zorientowac w temacie

Domyślnie

Kaleid, chyba się trochę zagalopowałeś , albo Ci się rzędy wielkości pomyliły. To nie jest ta skala problemu. Jeśli problemem bedą czasu rzędu kilku nanosekund to możemy podyskutować, o opóżnieniach związanych z dłuższymi ścieżkami, ale w tym konkretnym przypadku to nie ma najmniejszego znaczenia.
    Jacek

pebees
    Gość

Domyślnie

Kaleid, to powinni podawać ilość klatek na sekundę w zimie przy -25 i w lecie przy +35, bo też się będą różniły hehe

Kaleid
    Gość

Domyślnie

Nie będą. Tu chodzi o synchronizację sygnalow biegnacych po sciezkach. Kazdy uklad scalony dysponuje wieloma parametrami, min. tzw. propagation delay- czyli opoznienie w strukturze silikonu pomiedzy stanem pozytywnym i zerowym. Im wieksza powierzchnia, tymze ten opoznienie jest wieksze i wbrew temu co niektorzy tu sugeruja ma to znaczenie. (chocbym nie wiem jak JK sie zasmiewał) Podejrzewam ze jest to jedyna przyczyna dlaczego 1DII do dzis ma cropa 1.3. Fakt jednak faktem ze nie jest to nie do obejscia.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kaleid
    Nie będą. Tu chodzi o synchronizację sygnalow biegnacych po sciezkach. Kazdy uklad scalony dysponuje wieloma parametrami, min. tzw. propagation delay- czyli opoznienie w strukturze silikonu pomiedzy stanem pozytywnym i zerowym. Im wieksza powierzchnia, tymze ten opoznienie jest wieksze i wbrew temu co niektorzy tu sugeruja ma to znaczenie. (chocbym nie wiem jak JK sie zasmiewał) Podejrzewam ze jest to jedyna przyczyna dlaczego 1DII do dzis ma cropa 1.3. Fakt jednak faktem ze nie jest to nie do obejscia.
    d2x też pewnie też z tego powodu nie potrafi wyciągnąć 8fps przy pełnej rozdzielczosci
    N16-35/N24-70/N70-200VR2/N24/N105VR/N400VR/Z40/Z24-120S/Z70-200S/V16/TT75/T28-75G2
    D800/D500/D4s/Z6/Z63/Z9

pozdrawiam
    Paweł

Domyślnie

Kaleid, no dobrze. To dlaczego 1DsMarkII przy 16,7 mpix daje 4 klatki na sekundę, a 5D przy 12,8 mpix tylko 3 klatki na sekundę? Obie puszki mają FF, czyli długość ścieżek w matrycy powinna być zbliżona. Przecież z prostego przeliczenia ilości pikseli koniecznych do przesłania wynika, że 5D powinien bez problemu osiągać 5 klatek na sekundę - oczywiście jeśli przyczyną jest wielkość matrycy w milimetrach, a nie inne problemy.
    Jacek

Strona 5 z 9 PierwszyPierwszy ... 34567 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów