Close

Strona 4 z 9 PierwszyPierwszy ... 23456 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 31 do 40 z 82

Wątek: Fuji S5Pro

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kolekcjoner
    Zapewne to nic nowego nie wniesie ale tu jeszcze cytat z fotopolis:
    3 kl/s do 52 w JPEG / 24 RAW (standardowa dynamika) lub 40 JPEG / 11 RAW (rozszerzona dynamika)
    Myślę że nie mogli dać 5 kl/s podejrzewam z dwóch powodów. To jest ta sama matryca co w S3 PRo czyli dosyć wolna (dwukanałowa) więc 3 kl/s to i tak maximum co mogli z niej wycisnąć. A po drugie myślę że nawet ważniejsze to względy marketingowe. Przecież nie mogli wypuścić takiej samej puszki jak D200 tylko z lepszą matrycą i niższymi szumami, bo by to zabiło sprzedaż D200 zupełnie. Nikon musiałby mieć marketingowców wywodzących sie spośród absolwentów szkoły specjalnej żeby się na coś takiego zgodzili .
    Hmm... Matryca w D200 jest na pewno inna niż s3pro, ale wcale nie gorsza. Dla częscie uzytkowników z pewnością ważniejszy będzie pewnie z 1 ev większy zakres dynamiki tonalnej i o tyle samo mniejsze szumy matrycy fuji, dla innych wyższa rozdzielczość D200.
    N16-35/N24-70/N70-200VR2/N24/N105VR/N400VR/Z40/Z24-120S/Z70-200S/V16/TT75/T28-75G2
    D800/D500/D4s/Z6/Z63/Z9

pozdrawiam
    Paweł

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez mkwiek
    Może chodzi faktycznie o ilość danych które przechodzą z matrycy - przy FF nie da rady tak szybko przetworzyć danych aby było dużo fps?
    mkwiek, może daj sobie dziś spokój z tym pisaniem, bo rzeczywiście trzeba się będzie zgodzić z tym co napisał Czornyj. CO MA WSPÓLNEGO FF Z SZYBKOŚCIĄ TRANSMISJI? Ważna jest ilość danych, a nie rozmiar matrycy w milimetrach. Może jutro będziesz miał lepszy dzień.
    Jacek

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Niedzwiedz
    wlasnie jaka dowala cene ? pewnie na poziomie d200
    a z matryca to mysle ze moze byly negocjacie z nikonem o body zrezygnowali z lepszej matrycy by miec lepsze body ? moze ale imo matryca w s3 jest naprawde bdb i poprawka w kierunku iso 3200 i lepsze filtry moga duzo zmienic
    Obawiam sie że gdy sie juz S5pro pojawi (wedlug zapowiedzi na poczatku 2007r, znając zycie i firme Fuji predzej w II polowie lub pod koniec 2007r), to jego cena będzie zauwazalnie wyzsza od D200, tak jak bylo z D100 i S2 pro (analogiczne korpusy różniace sie w zasadzie matryca - czyli tak jak D200 i S5 pro)
    Pozdrawiam:
    Andrzej

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez JK
    Może chodzi faktycznie o ilość danych które przechodzą z matrycy - przy FF nie da rady tak szybko przetworzyć danych aby było dużo fps?
    mkwiek, może daj sobie dziś spokój z tym pisaniem, bo rzeczywiście trzeba się będzie zgodzić z tym co napisał Czornyj. CO MA WSPÓLNEGO FF Z SZYBKOŚCIĄ TRANSMISJI? Ważna jest ilość danych, a nie rozmiar matrycy w milimetrach. Może jutro będziesz miał lepszy dzień.
    no to podaj argument - Dlaczego wszystkie FF canona mają mało fps skoroś taki mądry?
    a dzisiejszy dzień miałem bardzo udany :P

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez JK
    no to podaj argument - Dlaczego wszystkie FF canona mają mało fps skoroś taki mądry?
    a dzisiejszy dzień miałem bardzo udany :P
    Rozbrajsza mnie... Mam nadzieję że z tym FF żartujesz... ?
    N16-35/N24-70/N70-200VR2/N24/N105VR/N400VR/Z40/Z24-120S/Z70-200S/V16/TT75/T28-75G2
    D800/D500/D4s/Z6/Z63/Z9

pozdrawiam
    Paweł

Domyślnie

Może dlatego, że większe piksele z FF wolniej "przelatują" przez wzmacniacze, a i soft ma z nimi więcej roboty, bo są przecież większe.
    Jacek

Domyślnie

nie no serio mnie ciekawi czemu polityka canona jest taka powalona, że w aparacie za kilkanaście tysięcy dają tylko 4 klatki na sekunde? albo 5d - tylko 3 a tańszy 30d ma ich 5! no i czemu crop 1.3 ma ich 8,5?

JK, CO MA WSPÓLNEGO FF Z SZYBKOŚCIĄ TRANSMISJI? NIC!!!! ale TY nie potrafisz mi odpowiedzieć tylko robisz się złośliwy.
    FX

Domyślnie

nie no serio mnie ciekawi czemu polityka canona jest taka powalona, że w aparacie za kilkanaście tysięcy dają tylko 4 klatki na sekunde? albo 5d - tylko 3 a tańszy 30d ma ich 5! no i czemu crop 1.3 ma ich 8,5?

JK, CO MA WSPÓLNEGO FF Z SZYBKOŚCIĄ TRANSMISJI? NIC!!!! ale TY nie potrafisz mi odpowiedzieć tylko robisz się złośliwy.
    Ale JK już odpowiedział. Nie liczy się wielkość matrycy w mm tylko w pikselach. Jak pewnie wiesz d2x ma 2 tryby 12mpix z szybkością 5fps i 6.9mpix z szybkością 8fps. Wynika to właśnie z możliwości czytania i przetwarzania danych z matrycy. Im ich więcej (wieksza rozdzielczość) tym aparat potrzebuje na to więcej czasu więc mniej FPSów
    A że canon nie robi FF wielkości 8mpix więc i szybkość jest taka jaka jest (w 1D mk2 i 5D)
    D800/D500/D4s/Z6/Z63/Z9

pozdrawiam
    Paweł

Domyślnie

A może by tak więcej o głównym temacie, czyli S5 Pro

Domyślnie

Poza tym "powalona" polityka Canona to nic w porównaniu z polityką Hasselblada - tam aparat za 30 tyś dolarów ma.... 0,6 fps. I jeszcze jakieś łosie to barachło kupują...

Strona 4 z 9 PierwszyPierwszy ... 23456 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów