Close

Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 23

Domyślnie

no wlasnie o taki krociutki wysoki pisk mi chodzi - umnie cos tam w srodku slychac ale w zasadzie raczej nie slychac nic slychac - sorry za to nie polskie zdanie

zadzwonie do serwisu spytam

a o tym mapowaniu tez slyszalem - w sumie jesli to tylko zabawa z softem to moge z tym zyc
    jak mnie wkurzy to odwiedze serwis

jasiek

Domyślnie

U mnie też słychać bzyk-bzyk, ale za to z ferfocami na matrycy nie bardzo to sobie radzi, ale mam swój patent (najzwyklejszy odkurzacz z doklejonym do "rułki" kawałkiem długopisu, który robi za małą "ssawkę" i ewidentnie działa dużo lepiej niż "bzyk-bzyk" i "fuu-fuu" gruchą w matrycę.
    Co do martwych pikseli - ja już dawno przestałem sobie zawracać nimi głowę i, mimo, że wiem, że są, to tak jakby ich nie było - przestaniesz je widzieć, gdy sobie powiesz "martwe piksele mam was w życi"
    "Nie oglądaj się za siebie, bo ci z przodu ktoś... zrobi krzywdę"

Domyślnie

Nazwałbym to tez ultradzwiekami ,lecz jakby w spowolnionym tempie. Jakby jakis mini swierszc

Domyślnie

U mnie słychać jakby ktoś przeciągał diamentem po szkle...

Cytat Zamieszczone przez jaroslawkonopka Zobacz posta
    aha i szumy w zasadzie on nie ma szumow
    robilem pare ujec na 6400 rewelacja
    a co do ISO, to u mnie na 6400 jest masakra, tak że masz szczęście - trafił Ci się bezszumny egzemplarz
    Nikon, Nikkory, Sigmy... i Tamron
    wigi.pl

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez mateuszb9 Zobacz posta
    Witaj! U mnie, jeśli chodzi o czyszczenie matrycy, słychać taki króciutki, cichy, bardzo wysoki pisk. Jeśli aparat włączany jest na ulicy lub przy innym gwarze, to tego nawet nie słychać. A co do "złych" pikseli - też mam, nawet niestety kilka i mnie zaczynają już denerwować... Zawsze zostaje serwis Nikona i mapowanie matrycy (podobno robią to za darmo - tak słyszałem). Pozdrawiam!
    Robia mapowanie za free na gwarancjii..ostatnio nawet o to pytalem w serwisie..

Rozmowny Awatar RAQ
    Miasto
    Szczecin (dzielnica Zdroje)

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez skreczsz Zobacz posta
    Robia mapowanie za free na gwarancjii..ostatnio nawet o to pytalem w serwisie..
    Po gwarancji też za free...

Domyślnie

hej hej

raz jeszcze jasiek w sprawie tego self cleaningu sensora

czy slyszeliscie juz ze podobno (powtarzam za kims) ze nowe teraz produkowane modele D300 maja te funkcje bardzo cicha i w zasadzie kiedy sie ona uaktywnia jest w zasadzie nieslyszalna?

W moim wlasnie tak jest w zasadzie bezglosnie i usiluje sie upewnic ze wsio oki z puszka

pozd

sorki za marudzenie

jasiek

Gaduła Awatar NBA
    Miasto
    Jarocin, Wielkopolska

Domyślnie

A u mnie nic nie słychać... To znaczy, że coś jest nie tak? A kto by się tam matryca martwił...

Domyślnie

hej

no wlasnie o to mi chodzi
    chce byc pewny ze jest ok z ta funkcja wszystko nawet jesli nic nie slychac

pozd

jasiek

Rozmowny Awatar d80
    Miasto
    Wrocław

Domyślnie

U mnie słychać cichy o wysokiej częstotliwości bzzzzzyk trwający około 1 sekundy.
    Czy jeśli nie mam papierocha między dwoma palcami lub w gębie to wyglądam niepoważnie ?

Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów