Szukaj
D3s, D3, D800 | 14-24, 24-70, 70-200 VR2, S 35/1.4, N 50/1.4D, S 85/1.4, T 90Di, PC28 | SB910, SU800, PIXEL KING | Man 055 ProB + 410 | LowePro 650, Tamrac exp 8x
www.SALDAT.pl
szczerze mowiac, to lightroom zaskakuje mnie tym, ze niczym mnie nie zaskakuje..
old punks never die
http://www.lightstalkers.org/krystian_maj
leica M6, lomo, polaroid100, mamiya, field 5x7, cambo 4x5", schneider, yashica 35electro, D2H
Dołożyli "Vibrance" mówiąc, że inspirowane Rawshooterem.
Jeśli poprawią prędkość działania programu, żeby dorównała RS, to będzie naprawdę fajnie.
Ale cenę i tak obstawiam na ~500 USD.![]()
Fiat Lux
no szybkosc poprawili to fakt... ale jak krystek wspomnial, ten program niczym nie zakakuje... ja nadal stanowczo wole Bridga, jest duzo szybszy, LR wyglada ladniej, ale... nic poza tym, oczywiscie ma wszystko pod reka, ale jakos na chwile obecna chyba bym sie nie 'przesiadl'...
D80 + MB-D80 | T [17-50, 28-75] F2.8 | N 70-200 F2.8 | SB-600i800 | DigiMate III... i inne pierdółki
Hej! Nazwa się zmieniła: Photoshop Lightroom. Aż się zastanawiałem czy to aby nie plugin do PeeSa.
Zaraz sprawdzę co do tej szybkości bo teraz 25 GB zdjęć z 12 MPix matrycy wejdzie, a mam już 8700 klatek w bibliotece. Ale na noc zapuszczę update biblioteki.
a jak z NEF-ami z D80 czyta je ta nowe beta?? moze ktos prawdzic?
Łyka nef z D80, moim zdaniem program jest skandaliczny, mam Athlona64 x2 4200 z 2gb RAM i to co wyprawia na nim ten program to jest syf, generalnie zaczynają mnie denerwować programy nowe, AfterFx w wersji 7.0 z 2 rdzeniowym chodzi wolniej niż 6.5 na athlonie64 3000, dzisiejsi programiści są do dupy, niedługo będą myszką pisać programy, banda lamerów, ehh gdzie te czasy co na amidze kosmiczne rzeczy się wyczyniało.........
D7000, D7100, Sigma 10-20 hsm, Tamron 17-50/2.8 VC, Nikon 70-300 VR, Nikon 35/1.8, Samyang 8, Sherpa 600, SB 800, Nissin 622 mk2, 32x2600mAh
niestety ale teraz pisanie plikacji w takich firmach jak adobe odbywa sie tak jak produkcja aparatow na lini produkcyjnejczli szybciej i taniej! zakladajac ze kazdyi tak kupi nowy procesoer, wiecej ramu! niestety to nie te czasy gdzie spedzano 100 godzin nad optymalizacja i rozwiazywaniem problemow, teraz kozystaja z gotowycj klas, metod a ze bylo to pisane do czegos innego to inny problem wazne ze dziala (to nic ze ziala 10x wolniej) ale dziala a terminy leca!!! wkoncu trzeba wypuscic Nowego CS3, nowy program do Raw-ow bo z czego kase beda robic??
life:
To od Mistrza z forum Adobe (wytłuszczenia moje) Odpowiedź dotyczy głównie pytań o nowe aparaty i (nadchodzący) ACR 3.6:
"Thomas Knoll - 6:30am Sep 19, 06 PST (#1 of 8 )
To answer the most likely questions:
No, this update does not support the Nikon D80 nor the Canon 400D [Rebel XTi] yet. We receieved these cameras too late in our development cycle to make the cut for this release. We understand there are a lot of users now getting these cameras who want support as soon as possible.
There are also a bunch of other cameras models likely to be announced at Photokina which will want to support as soon as possible.
Because of this demand, we are planning to make the time gap between the ACR 3.5 and 3.6 releases shorter than usual, so you will not have to wait all that long for support.
Also, we are nearing completion of the Beta 4 release of Lightroom. This will be released fairly soon (before the release of ACR 3.6). Lightroom is currently in a free public beta program:
http://labs.adobe.com/technologies/lightroom
Beta 4 of Lightroom will have preliminary support for both the Nikon D80 and the Canon 400D.
So in the time period the Beta 4 release of Lightroom (soon) and ACR 3.6 (shorter cycle than usual), you wil be able to processor your Nikon D80 and Canon 400D files using Lightroom Beta 4. You will also have the option of using the Beta 4 build Lightroom to convert the Nikon D80 and Canon 400D raw files into DNG format, which can then be used with ACR versions as old as 2.4."
Fiat Lux
Skontaktuj się z nami