Close

Strona 1 z 6 123 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 59

Domyślnie Głebia Ostrosci

Witam!!

albo juz nic nie bedzie ze mnie albo sam nie wiem! nie potrafie dostatecznie dobrze zapanowac nad GO!

prosze o rady i wskazowki jak ja kontrolowac!!!

Pozdro i z gory dzieki!

Domyślnie

GENgeneralnie nie wiem jaki miasz aparat.
    z moich doswiadczen z praca z d70 to GO za pomoca PGO nie da sie regulowac, jest kaszanka, ale w pewnych sytacjach da sie coś zdziałac. robie to przede wszystkim na czuja. najlepiej testowac, robic po kilka ujec z inna GO i uczyc sie z wlasnych doswiadczen. przy fotografii makro GO mierzy sie w mm. przy fotografii krajobrazu w setkach metrów. co konkretnie fotografujesz i gdzie potrzebna Ci jest dokladna kontrola GO?
    D70|18-70|70-300|50|ZENIT TTL|HELIOS 55/2|

Domyślnie

trochę dziwny problem napisz coś więcej
    D7200 | D50 | S 17-50 | N 18-70 DX | N 50 | S 70-200 |SB 600 |

Domyślnie

Hmmm chwilowo robie D70! ale mam zamiar posiasc D80 ale to jeszcze troooche czasu bo narazie matura!

Chodzi mi o kontrole GO przy zdjeciach sportowych! glownie motocykle!!

moze nie tyle dokladna ta kontrola jest potrzebna ale zeby mozna bylo nad glebia panowac i wplywac na nia! przy statycznych fotach (reporterka) nie ma problemu! ale jak juz wchodze na tor i lapie motocykle na zakretach to juz kicha!

Domyślnie

rozumiem ze problem polega na tym ze GO jest zbyt duza?

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez fridrih
    rozumiem ze problem polega na tym ze GO jest zbyt duza?
    dokladnie tak! jezeli robie na dluzszej migawce 1/125 - 1/200 to tlo jest rozmazane i jest ok!

ale jezeli robie na 1/1000 - 1/2000 to juz jest lipa! chce np zlapac ostrosc na zwodnika wychodzacego z zakretu a zeby zawodnicy z tylu juz nie byli tak ostrzy! fakt ze sa delikatnie rozmazani ale nie satysfakcjonuje mnie! widzialem foty gdzie glebia jest mala i zaje.... to wyglada!

i zalezy mi na takich fotach! ale robionych przeze mnie!

Domyślnie

hmmm specjalista to ja w tej materii nie jestem- moze lepiej pogadaj z "phantomkiem" albo "FOTOFLESZEM", ale ja np lubie motoreki na małej GO, co do dalszych rad to moim zdaniem metody eksperymentalne

Domyślnie

pierwsze i najwazniejsza ustawiamy aparat na A i robimy na pelnej dziurze... i tu powstaje pytanie jakie masz szklo bo jak jest ciemne to GO bedzie dosyc duza. Mniejsza GO uzyskasz jak robisz teleobiektywem z mniejszej odleglosci

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez kwasik
    hmmm specjalista to ja w tej materii nie jestem- moze lepiej pogadaj z "phantomkiem" albo "FOTOFLESZEM", ale ja np lubie motoreki na małej GO, co do dalszych rad to moim zdaniem metody eksperymentalne
    wlasnie ostatnio ich dluuugo nie widzialem na forumie! czytalem juz chyba wszystko co znalazlem o GO no i tak jak napisalem przy zdjeciach statycznych wszystko jest ok! wychodzi mi tak jak chce! ale juz nie moge przy szybkich fotach!

czytalem o jak najnizszej wartosci przeslony! no i robilem kitem 18-70! glownie na max (70) i najnizsza przyslona jaka tylko moglem utrzymac 4.5-6 i dupa! nie jest to o co mi chodzilo!

Domyślnie

jeśli zależy ci na dobrych wynikach to pogadaj ze szpecami, tu moja rola i kompetencje się kończą

powodzenia!!

Strona 1 z 6 123 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów