Close

Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 16 z 16

Wątek: Znowu drift.

Domyślnie

nie narzekam. jak na takie szklo to radzi sobie niezle, tyle ze w warunkach ostrego slonca, kiedy na masce samochodu pojawaija sie odblaski, szklo troche glupieje. nauczylem sie z tym zyc

na mojej stronce mozesz zobaczyc fotki z GT Drift 2005 w poznaniu, wtedy jakby troche lepiej sobie radzil.
    a co Ty taki ciekawski?

Domyślnie

jedno slowo - "polar"
    D270 + MB | 12-24 | 17-50 | 70-200VR | SB 826
    www.slubfotki.pl - zdjęcia ze slubu NIKONem

Domyślnie

haha, tez probowalem.

- na plus oczywiscie refleksy z masek i generalnie wydobycie koloru.

- na minus - proba kontroli polara przy AF-C na szkle ktore nie ma IF... jak dla mnie udreka niesamowita. z tego wzgledu wlasnie zrezygnowalem. jest jeszcze dodatkowy problem oslony p.slonecznej ktora nie wchodzi kiedy zaloze polara o67mm.

jeszcze jedno apropo ostrosci... mozliwe ze zaczne eksperymentowac z filtrami szarymi. w sloneczny dzien, przy migawkach 1/60-80 przyslony wychodza okolo 1/8-16 (nawet!) a zauwazylem ze ten nikkor o wiele ladniej maluje przy w okolicach 1/5.6. odleglosci sa spore wiec autka powinny zmiescic sie w GO i dodatkowo ladnie eksponowac z rozmytego i przesunietego tla.

ale to takie moje rozwazania... filtra takiego jeszcze nie mam i raczej na 1. pazdz. nie bede miec. najwyzej nastepnym razem.
    a co Ty taki ciekawski?

Domyślnie

no to wlasnie polar... a przy zalozonej odleglosci do panoaramowania odrot przedniej soczewki jest nie wielki wiec tylko w niewielkim stopniu zmieni ci sie stopien polaryzacji
    D270 + MB | 12-24 | 17-50 | 70-200VR | SB 826
    www.slubfotki.pl - zdjęcia ze slubu NIKONem

Domyślnie

ja nie zakladam w ktorym miejscu trasy bede panoramowac. to wychodzi w biegu - zalezy jak kto slizgnie. w takiej sytuacij dystans sie zmienia niestety i zdarza sie ze obrot nawet 45 st. co juz daje spora roznice.
    a co Ty taki ciekawski?

Domyślnie

Pomijając fakt że za jasno - coś dziwnie ostrzone (schodki na ukośnych liniach). Na 2 zdjęciu widać to szczególnie. Może nieco zmień metodę ostrzenia lub po prostu mniej wyostrz po zmniejszeniu. A co do 70-300G - wolny itp. itd., ale mimo to np. podczas GSMP w miarę się sprawdził (w miarę, tzn. - gubił ostrość w nieodpowiednich momentach). Nie byłem nigdy na driftach, więc nie wiem czy prędkość jest wystarczająca. Choć jak porównałem ostatnio z 80-200 2.8 to stwierdzam, że 70-300G to kupa, ale nie ma co narzekać
    kamilkoza.pl
    D750|N70-200|N24-120 + X-T1|35

Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12

Uprawnienia umieszczania postów