Close

Pokaż wyniki od 1 do 4 z 4

Domyślnie Zamiennik tonera

Witam wszystkich serdecznie.

Właśnie stoję przed wyborem (niestety kolejny raz) - oryginalny toner czy zamiennik regenerowany?
    Jakoś do tej pory wygrywał oryginał, ale może tym razem ...

Ciekawią mnie Wasze doświadczenia w tym temacie - czyli wszystko co tylko może być związane z zastosowaniem regenerowanych tonerów. Jeżeli ktoś stosował niech się podzieli spostrzeżeniami co do jakości wydruków, wydajności w porównaniu do oryginału (duuużo droższego ).

Czy możecie polecić z czystym sumieniem jakiegoś producenta zamienników?

Moja drukarka to HP CLJ3550. Najwięcej drukuję tekstów i kodów kreskowych na etykietkach samoprzylepnych.
    D80 | Nikkor 18-70 | Nikkor 70-300 VR | 1GB SanDisk Extreme III | 2GB SanDisk Ultra II | CHĘCI DO NAUKI

Domyślnie

Mogę wypowiedzieć się w sprawie wydruków czarno-białych. Mam ponad 40 drukarek laserowych HP, od ponad roku korzystam tylko z zamienników. Jedynie do HP4700tn kupuję oryginały, ale to z tego względu że nie udało mi się dostać jeszcze zamienników. Co do jakości wydruku i wydajności, to nie mam żadnych zastrzeżeń. Mogę nawet powiedzieć, że nie widać różnicy. Przy takich ilościach tonerów jakie kupuję raz zdarzył mi się niesprawny toner. Który zresztą został wymieniony na sprawny już następnego dnia.

Domyślnie

A jakiej firmy kupujesz zamienniki?
    D80 | Nikkor 18-70 | Nikkor 70-300 VR | 1GB SanDisk Extreme III | 2GB SanDisk Ultra II | CHĘCI DO NAUKI

Domyślnie

spora cześć zamienników to regenerowane oryginały; jest też duża grupa porządnych zamienników oraz ... zwykły szajs

Jak się nie przekonasz sam to i tak Cię ciężko będzie namawiać.

Uprawnienia umieszczania postów