Close

Pokaż wyniki od 1 do 5 z 5

Wątek: Lampa do D50

Domyślnie Lampa do D50

Witam stoję przed wyborem lampy błyskowej do mojego nikona d50 . Robię zdjęcia głównie w lesie tzn. sporty ekstremalne , ale nie pogardze jakimiś imprezami plenerowymi i okazyjne w domu , portrety. I tu jest problem . Słyszałem , że sb600 nie współpracuje w pełni z d50 . proszę o pomoc . moje fundusze to ok 600zł lub trochę więcej . I jeszcze jedno chciałbym robic zdjęcia z lampą na statywie , co mam zrobic by działała.

Domyślnie

SB600 współpracuje z SB600, tylko tu problem jest z CLS'em, bo lampa D50 nie może być sterownikiem CLS. Jak chcesz robić zdjęcia na statywie to chyba najlepsze będzie radyjko, a co do lampy to jeżeli dasz radę uzbierać na SB600 to ją bierz bo to super lampa. Jeżeli nie masz tyle kasy to może być Nissin Di622.

Domyślnie

Wiem , że mozna dostać ją już za 700zł . A co do radyjka to jakie i ile kosztuje??

Domyślnie

Rozważ: Sunpak PZ42X, Nissin Di622, Metz 48 AF-1 (to już droższa zabawka, choć i tak 200 zł tańsza niż SB-600)

Jeśli chcesz robić zdj z lampą na statywie w lesie, który z natury swej raczej jest zaciemniony, to wystarczy fotocela, która reaguje na błysk lampy wbudowanej i wyzwala lampę zewnętrzną.
    Ostatnio edytowane przez coroner ; 01-07-2009 o 16:17
    FX+ FX + 20-35/2 + 50/1.4 + 85/1.8 + 70-200/2.8 VR

Domyślnie

to jaka wybrac . jaka będzie najlepsza do ok 700zł???

Uprawnienia umieszczania postów