W czasie wykonania? czy po wykonaniu. W czasie wykonania jest, bo jest lifeview, po wykonaniu jest w każdym cyfrowym nikonie.
Szukaj
W czasie wykonania? czy po wykonaniu. W czasie wykonania jest, bo jest lifeview, po wykonaniu jest w każdym cyfrowym nikonie.
"Am Anfang schaute ich mich um, konnte aber den Wagen, von dem ich träumte, nicht finden. Also beschloss ich, ihn mir selber zu bauen." F.Porsche
oczywiście w trakcie wykonania,
ale czy jest warto robić zmianę wyłącznie ze względu na lifeview ?
bo właściwie tylko to mnie męczy ?!
Ostatnio edytowane przez Raull1 ; 01-07-2009 o 08:00
Jeśli chodzi o lv (nie wiem jak w d5000) ale w d90 to jest tylko chwyt marketingowy moim zdaniem. Nim złapie af to trwa naprawdę długo. Po drugie to podczas lv po naciśnięciu spustu lustro opada, po czym ponownie się podnosi i ponownie opada. Trwa to jednak chwile. A wiec jak do fotografii sportowej chyba odpada.
Ja bym się nie sugerował lv w lustrzance.
"nie pióro czyni obraz lecz malarz"
Pozdro Kuba
A na cholerę Ci ten LV. Wolałbym za różnicę w kasie kupić jakiś dobry obiektyw.
N
A może poczekaj jeszcze chwilę. Podobno ma się pojawić D3000.
jako użytkownik D5K mogę powiedzieć że z LV w normalnej sytuacji nie skorzystasz
nawet fotografując znad głów nie ma sensu włączać bo zanim naostrzy to już lepiej pstrykać na oślep...
- to nie działa tak jak w kompakach
plusem LV jest to że możesz bardziej precyzyjnie wybrać obszar w kadrze na którym ma być ostrość - i to może się przydać np. przy fotografowaniu martwej natury
ja osobiście z LV skorzystałem tylko raz (jak na razie)fotografując papierową łódeczkę, ale bardzo niziutko znad wody, gdzie kadrowanie z oka było praktycznie niemożliwe
Ostatnio edytowane przez redredomega ; 01-07-2009 o 09:42
ze względu na LV nie
ale jest cała inna masa zalet jak np. 11 punktowy AF itp.
w zasadzie o tym wszystkim już było na forum... tylko czytać
Skontaktuj się z nami