witam...
Jestem tutaj od niedawna jak i od niedawna jestem posiadaczem pierwszego lustra dokladnie od maja 09r.
Napisze wszystko po kolei aby bylo wiadomo o co chodzi i w czym tkwi problem...
Kupilem swoje lustro w sklepie internetowym w zestawie NIKON D60+18-55VR+karta 4GB+ lampa blyskowa.
pierwsza lampa jaka dostalem to wogole nie chciala wspolgrac z moim NIKUSIEM (nie blyskala) gdyz jak sie dowiedzialem z forum nie byla to lampa do tego aparatu wiec ja wyslalem do goscia a ten mi uznal reklamacje i chociaz podalem mu konkretne modele lamp (NIKON lub Mertz) to zamienil mi lampy z tym ze dostalem z tej samej firmy co poprzednia byla ale inny model. Lampa jest firmy --"CHANGYIN-YinYan" model CY-20 .
Na pierwszy rzut oka jest to najtansze badziewie jakie mozna sobie wyobrazic a w dodatku instrukcja i wszystkie napisy na pudelku sa po japonsku tzw. krzaki. (ponizej niewiem czy moge w tym dziale ale dodam zdjecia poprezedniej lamy, obecnej i zdjecia jakie robi przy tej nowej lampie).
Nowa lampa niby dziala z tym ze zdjecie wychodzi od polowy w gore normalne a od polowy w dol niedoswietlone co widac ponizej. Prosze o pomoc w tej sprawie bo moze mam cos nie tak ustawione w aparacie albo kolejna lampa jest do bani. Wydaje mi sie ze zarnik jest pod zlym katem ustawiony ale to tylko moje spostrzezenie. Bylbym bardzo wdzieczny za szybkie odpowiedzi aby wrazie czego odeslac mu ta lampe zpowrotem licze na was i czekam na konkretne odpowiedzi...
Pozdrawiam...
zdjecie jakie wykonuje obecna wymieniona lampa...
kolejne...
http://img37.imageshack.us/img37/5990/foto2r.jpg
to lampa pierwsza ktora wogole nie dzialala...
a to lampa obecna ktora zostala wymieniona i nie doswietla zdjec...
Szukaj

Odpowiedz z cytatem

Skontaktuj się z nami