Close

Pokaż wyniki od 1 do 6 z 6

Wątek: Alex

Mieszany widok

Poprzedni post Poprzedni post   Następny post Następny post

Domyślnie Alex

Witam

Moja pierwsza proba jesli chodzi o taka fotografie
    Fotki nie pierwszej swiezosci ale ciekawa jestem Waszych opinii.

1.

2.

3.

4.

Domyślnie

Mam wrazenie,ze na trzech pierwszych oślepia mnie słońce.
    Wcalemi to nie podchodzi.Moim zdaniem do kosza.
    Ostatnie może zostać.
    Pozdrawiam Marcin Bąk
    FUDŻI

Domyślnie

Tez sie obawiam ze efekt w pierwszych 3 zdjeciach troszke niedopracowany. Osobiscie sprobowalbym zwiekszyc 'black level' albo kontrast. Choc osobiscie bardzo lubie zdjecia pod slonce, to tu chyba czegos zabraklo albo nie jest to widoczne na pierwszy rzut oka. Postac ginie w swietle. Na 3 ewidetnie poziom jasnosci sztucznie przesadzony.

Jesli chodzi o poze, to 1 chyba fajne (znow tego sloneczka za duzo i ciezko jednoznacznie ocenic). 2 i 3 sprawiaja wrazenie jakby byly zrobione troszke od niechcenia (ot naprzyklad podczas wspolnej wycieczki) Na ostatnim widac ciekawy makijaz, ale dziura w tle po prawej stronie odwraca uwage. Ogolnie - wydaje mi sie ze moze byc ciekawie, tylko warto jeszcze dopracowac te zdjecia.

Ale ja sie nie znam. Moze bardziej doswiadczenie koledzy i kolezanki rzuca wiecej trafnych i cennych uwag.
    flickr | momenty.net
    Wyobraźnia i parę szkiełek.

Domyślnie

Jesli chodzi o jasnosc to taki byl zamiar ale rozumiem, ze nie wszystkim musi sie podobac

Dzieki za komentarze

Domyślnie

pierwsze trzy walą po oczach światłem, że aż boli. czwarte mnie osobiście nie powala, ani pod względem kadru ani obróbki. ciekawy kadr jest dla mnie tylko na trzecim, ale tak jak pisałem, zbyt jasne
    Mamiya + Sony

Domyślnie

Zamiar to jedno, a dobre wykonanie to drugie Tu nie wyszło moim zdaniem.

Uprawnienia umieszczania postów