Close

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 16
    s0ut
    Gość

Domyślnie d60 i dwa spalone pixele

Witam wszystkich
    Zakupiłem miesiąc temu d60 i mam taki problem, na wyświetlaczu zauważyłem ze znajdują się tam dwie mikroskopijne kropeczki pokazują się one jednak tylko na ciemniejszych fotografiach wyglądają jak świecący kurz , nie wiem czy to jest powód do obaw, kiedyś czytałem ze jest jakaś dopuszczalna ilość spalonych pixeli
    ogólnie aparat sprawuje się idealnie co byście poradzili ?

Domyślnie

Można wezwać straz pozarna, policje, pogotowie, CBS, CBA, BOR, FBI, WBA, NBA, CIA, FIA, FIFA i nie zaszkodzi tez przedstawiciela miejscowego kola ZBOWiD

Można olać sprawę, a świecące piksele traktować jako coścałkowicie naturalnego (bo tak w sumie jest), i tylko podretuszować to co wylezie.

Można też spakować aparat i wysłać na miesięczne wakacje na Postępu, gdzie za darmola matryca zostanie zmapowana.

Ale przede wszystkim, należałoby użyć szukajki, jako, że temat wałkowany był pierdylion razy...
    Elektryczna klamka od Tippmana zasilona powietrzem o wysokim ciśnieniu, służąca do robienia siniaków w okolicach głowy. A do tego jakiśtam Nikon do dokumentowania dzieła zniszczenia.

Domyślnie

Albo wsadzić się w samochód, autobus tudzież pociąg i przejechać się do Wawki
    "Am Anfang schaute ich mich um, konnte aber den Wagen, von dem ich träumte, nicht finden. Also beschloss ich, ihn mir selber zu bauen." F.Porsche

Domyślnie

A czy kolega s0ut raczyl spojrzec na tematy znadujace sie na pierwszej stronie tego dzialu? Sa juz dwa na ten temat, ale trzeba bylo zalozyc trzeci...
    Najzieleńszy z zielonych
    Niezbyt poważny, czasem odważny, nie-co-dziennik sporadyczny.

Domyślnie

Można by jakoś uprzątnąć ten dział, bo takich samych wątków się mnoooży.
    "Am Anfang schaute ich mich um, konnte aber den Wagen, von dem ich träumte, nicht finden. Also beschloss ich, ihn mir selber zu bauen." F.Porsche

Domyślnie

Proponuję na samej górze (tak jak wątek z czyszczeniem matrycy) nazwać go np. Problem z pikselami. Może to w jakiś sposób uporządkuje wątki na forum?
    N

Domyślnie

Watpie zeby to cos pomoglo... Jest przyklejony FAQ, a jak mozna zauwazyc watkow o syfach na matrycy, grzechoczacym body jest i tak w pizdziec.
    Najzieleńszy z zielonych
    Niezbyt poważny, czasem odważny, nie-co-dziennik sporadyczny.

s0ut
    Gość

Domyślnie ok przepraszam

jak zakładałem swój wątek to wpisałem d60 wiec przefiltrowało mi forum i nie było takich postów mój błąd przepraszam !!
    po prostu jestem wyczulony nowy 3 tygodniowy nikon a już dwa pixele mam nadzieje ze to nie jakieś artefakty poza tym juz kilka razy miał zawiechę jak robiłem seryjne to tylko 3 mi zrobił a normalnie robi 6
    i teraz mam problem z jednej strony chciał bym go wziąć na wakacje a z drugiej to mam prawo zażądać wymiany sprzętu na nowy ale jak wrócę to tylko naprawa gwarancyjna

Domyślnie

No i kolejny płacz o 2 pixy jak one się mają do pozostałych 10.199.998 efektywnych sprawnych. Ja u siebie też mam 2 padnięte z czego jeden praktycznie centralnie. Na początku myślałem że się pochlastam po godzinie stwierdziłem kurde 5 sekund w PSie i po kłopocie. Więc powiem tak nie marudzić tylko cieszyć się sprzętem albo wymienić a może się uda dostać z 5 hot pixami :P więcej radości w zmianach w PSie. Ale chyba wymiana na nowy tu chyba nie wejdzie w grę. Z tego co wiem LG w monitach ma takie promocje.
    Nikon D60; Sigma 70-300 f4-5,6; Tamron 17-50 f2,8 VC; Nissin Di622 Mark II;

Domyślnie ;-)

PixelFixer - i ślad po nich zniknie - ale cykasz w NEF
    D3100|18-105 VR

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów