Close

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 17

Mieszany widok

Poprzedni post Poprzedni post   Następny post Następny post

Domyślnie chmurki takie...

Cześć!
    Trafiły mi się dzisiaj chmurki takie efektowne, więc pognałem czym prędzej na pobliską górkę by panoramkę strzelić.
    Sklejka z 14 kadrów poziomych z 18-135 i połówki Cokin P121.
    Dół jak widać mało ciekawy, ale takie miejsce i niewiele można wykombinować, być może także zbyt ciemny,
    no ale główne skrzypce ma grać tutaj niebo więc zdecydowałem się na to zaniedbanie, a HDR-ów nie lubię.
    Wszelkie opinie i uwagi oczywiście mile widziane

D50 i parę klamotów l
    Zapraszam na
    TMS fotogaleria

Domyślnie

Co tu opiniować? po prostu ekstra panoramka! jedyny mankament to drzewko za ciemne poza tym jestem na TAK. Jaki program do panoram został użyty?
    pozdrawiam

Domyślnie

dzięki
    wołanie NEF'a i potem ręczne sklejanie w PS
    a drzewko w sumie mogłem podciągnąć, ale jakoś tak mi umknęło, zwłaszcza że miałem tam sporo zabawy z wywalaniem ludzików z ławek
    D50 i parę klamotów l
    Zapraszam na
    TMS fotogaleria

Domyślnie

Ciut moze by niebieskiego zdjac. Ladnie to polaczyles!

Domyślnie

ten niebieski to po próbach wywalenia paskudnego magentowego zafarbu jaki mam zawsze z połówki Cokina,
    miejscowo się raczej nie da, więc kombinuję jak mogę i potem cała kolorystyka nieco ucieka w niebieski
    D50 i parę klamotów l
    Zapraszam na
    TMS fotogaleria

Domyślnie

Usunalem niebieski w selektywnych i potem miejscowo maska wypelnienia. Wyszlo jakby lepiej. Sprobuj.

Domyślnie

dzięki za sugestię
    pokombinuję przy następnych panoramach, bo mi jeszcze trochę kadrów do sklejenia zostało,
    ale to już jutro, teraz idę spać...
    Pozdrawiam!
    D50 i parę klamotów l
    Zapraszam na
    TMS fotogaleria

kulten
    Gość

Domyślnie

Dość kiepskie wykonanie z dość słabym motywem. Jakoś nie czuć siły panoramy czyli tej rozpiętości.

Domyślnie

kulten - a może coś więcej o kiepskim wykonaniu?
    bo wiesz, bez obrazy, ale dałeś komentarz godny plfoto...
    akurat po tym forum spodziewałbym się bardziej szczegółowych wypowiedzi, zwłaszcza gdy coś jest nie tak
    D50 i parę klamotów l
    Zapraszam na
    TMS fotogaleria

kulten
    Gość

Domyślnie

Po pierwsze nie powyciągałeś cieni, jeden z głównych motywów na który od razu skupia się wzrok to drzewo z lewej, które jest tylko konturem drzewa. I to samo się dzieje patrząc w prawą stronę. Zdjęcie mz ma niedostatki światła w dolnej części kadru. Całość jest dość matowa i tak jak wyglądają zdjęcia przed obróbką, czyli przed koniecznymi poprawkami.

Ponadto nie podoba mi się kadrowanie. Niebiesko/dramatyczne niebo to za mało by przyciągnąć uwagę. Na dole praktycznie nic nie ma. Nie specjalnie czuć, że fociłeś ze wzgórza.

Ponadto napisałeś, że nie lubisz HDRów. Ciekaw jestem co miałeś na myśli. A czy nie obrobione foty za to lubisz?

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów