Close

Pokaż wyniki od 1 do 10 z 28

Wątek: Magda

Mieszany widok

Poprzedni post Poprzedni post   Następny post Następny post

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez domelmel Zobacz posta
    fajne ,zwlaszcza 4 i 5. Ale po co taki podpis? Ano czepiamy sie bo troche to psuje ogladanie tych fajnych zdjec.

prosze Cię? co Ci to psuje? przeciez jest subtelny, wywazony i ze smakiem.
    daj Panie Boże, zeby wszyscy, którzy wstawiają podpisy, mieli tyle wyczucia co ta Kobieta.

może coś o fotkach wreszcie, co?
    zwierciadlanki: D800 D750 D3 D300 F65
    nikkory: 14-24/2.8 20/2.8 28/2.8 50/1.8 70-200/2.8 VR
    manual: zenitar 16/2.8 fish, helios 44/2
    SB900 frotto cokin lowepro epson L800

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez nonnatus Zobacz posta
    prosze Cię? co Ci to psuje? przeciez jest subtelny, wywazony i ze smakiem.
    daj Panie Boże, zeby wszyscy, którzy wstawiają podpisy, mieli tyle wyczucia co ta Kobieta.
    widocznie smak i subtelność są względne.

o fotkach.. portrety sa ciasne a przy tym pozy dość sztywne. 3ka jest fajna. brakuje mi tylko odrobine suwaka clarity w LR
    a w 4 i 5 nie podobaja mi sie kolor - burzowe niebo i w zestawieniu z pomaranczową skórą.
    Puszki i słoiki...

Domyślnie

Panowie i po co te nerwy?
    Dziekuje za komentarze, zwlaszcza tym, ktorzy napisali cos o zdjeciach

Mam pytanie do Skulinskiego, ktory napisal:
    Cytat Zamieszczone przez skulinski Zobacz posta

o fotkach.. portrety sa ciasne a przy tym pozy dość sztywne. 3ka jest fajna. brakuje mi tylko odrobine suwaka clarity w LR
    a w 4 i 5 nie podobaja mi sie kolor - burzowe niebo i w zestawieniu z pomaranczową skórą.
    W jakim celu mialabym uzyc clarity na tym zdjeciu?
    Na temat Twojej drugiej uwagi nic nie napisze... Brakuje mi slow

Wstawiam ostatnie, tak dla rozladowania nerwow

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez kjoanna Zobacz posta
    W jakim celu mialabym uzyc clarity na tym zdjeciu?
    Na temat Twojej drugiej uwagi nic nie napisze... Brakuje mi slow
    po "brakuje mi slow" powinienem to w sumie to olac, ale napisze - te 3 ostatnei dopiero dobrze wygladaja kolorystycznie jak je ogladam na laptopie, ktorego matryca generalnie odejmuje saturacji. Czerwienie/pomarancze wygladaja tak, jakbys miala problem z przestrzeniami barwnymi i widze to nie pierwszy raz w Twoich zdjeciach, chyba, ze to kwestia roznicy miedzy naszymi monitorami, a wlasnei odebralem zdjecia z labu i nie widze aby z moim bylo cos nie tak.

A co do clarity - przesun zobaczysz. Drwiacy ton nie sygnalizowal, ze pytasz aby sie dowiedziec.
    Puszki i słoiki...

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez skulinski Zobacz posta
    po "brakuje mi slow" powinienem to w sumie to olac, ale napisze - te 3 ostatnei dopiero dobrze wygladaja kolorystycznie jak je ogladam na laptopie, ktorego matryca generalnie odejmuje saturacji. Czerwienie/pomarancze wygladaja tak, jakbys miala problem z przestrzeniami barwnymi i widze to nie pierwszy raz w Twoich zdjeciach, chyba, ze to kwestia roznicy miedzy naszymi monitorami, a wlasnei odebralem zdjecia z labu i nie widze aby z moim bylo cos nie tak.

A co do clarity - przesun zobaczysz. Drwiacy ton nie sygnalizowal, ze pytasz aby sie dowiedziec.
    Myslisz sie, pytam bo chcialam wiedziec Kazdy obrabia fotki inaczej dlatego ciekawi mnie dlaczego mi to proponujesz. Ja nie uzywam clarity w damskich portretach

Co do kolorow to ciezko mi powiedziec co widzisz u siebie ale ja pracuje na skalibrowanym eizo i na ekranie widze dokladnie to samo co na wydrukach z labu
    EDIT:
    Sprawdzilam jeszcze w LR i saturacja jest na minus 15 wiec ktos tu ma problem z monitorem

Pozdrawiam serdecznie

Oszczędny w słowach
    Miasto
    Częstochowa

Domyślnie

A się kolorków czepiacie, przecież to czysto subiektywna sprawa... Dla mnie fotki bardzo pozytywne... podpisy - lepiej bez ale... jakos w odbiorze mi nie przeszkadzają.

Uprawnienia umieszczania postów