Szukaj
zwierciadlanki: D800 D750 D3 D300 F65
nikkory: 14-24/2.8 20/2.8 28/2.8 50/1.8 70-200/2.8 VR
manual: zenitar 16/2.8 fish, helios 44/2
SB900 frotto cokin lowepro epson L800
Puszki i słoiki...
Panowie i po co te nerwy?
Dziekuje za komentarze, zwlaszcza tym, ktorzy napisali cos o zdjeciach
Mam pytanie do Skulinskiego, ktory napisal:
W jakim celu mialabym uzyc clarity na tym zdjeciu?
Na temat Twojej drugiej uwagi nic nie napisze... Brakuje mi slow
Wstawiam ostatnie, tak dla rozladowania nerwow
po "brakuje mi slow" powinienem to w sumie to olac, ale napisze - te 3 ostatnei dopiero dobrze wygladaja kolorystycznie jak je ogladam na laptopie, ktorego matryca generalnie odejmuje saturacji. Czerwienie/pomarancze wygladaja tak, jakbys miala problem z przestrzeniami barwnymi i widze to nie pierwszy raz w Twoich zdjeciach, chyba, ze to kwestia roznicy miedzy naszymi monitorami, a wlasnei odebralem zdjecia z labu i nie widze aby z moim bylo cos nie tak.
A co do clarity - przesun zobaczysz. Drwiacy ton nie sygnalizowal, ze pytasz aby sie dowiedziec.
Puszki i słoiki...
Myslisz sie, pytam bo chcialam wiedziecKazdy obrabia fotki inaczej dlatego ciekawi mnie dlaczego mi to proponujesz. Ja nie uzywam clarity w damskich portretach
Co do kolorow to ciezko mi powiedziec co widzisz u siebie ale ja pracuje na skalibrowanym eizo i na ekranie widze dokladnie to samo co na wydrukach z labu
EDIT:
Sprawdzilam jeszcze w LR i saturacja jest na minus 15 wiec ktos tu ma problem z monitorem
Pozdrawiam serdecznie![]()
A się kolorków czepiacie, przecież to czysto subiektywna sprawa... Dla mnie fotki bardzo pozytywne... podpisy - lepiej bez ale... jakos w odbiorze mi nie przeszkadzają.
Skontaktuj się z nami