Close

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 11

Mieszany widok

Poprzedni post Poprzedni post   Następny post Następny post

Domyślnie Czym jest Tokura?

Witam szanownych forumowiczów.

Ostatnio przeszukując allegro natknąłem się na obiektyw manualny Takura. (http://www.allegro.pl/item670428270_...ai_s_nowy.html) jasność jak na moje potrzeby jest zachęcająca. Jeżeli ktoś coś o tym wie proszę pisać w wątku.

EDIT: Kurcze źle streściłem trudno, po prostu ciekawi mnie jak to się ma do jakości. Sprzedawca na maile mi nie odpowiada więc pytam forumowiczów?!
    SIGMA + PENTAX

Domyślnie

A to nie jest kolejne wcielenie tych koreańskich badziewi? (co prawda jedno z nich się nawet ostatnio udało podobno...)
    Rules are foolish, arbitrary, mindless things that raise you quickly to a level of acceptable mediocrity, then prevent you from progressing further.
    Michał poleca: D750 / Z5 / 24-70

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez TomekB. Zobacz posta
    (...) Sprzedawca na maile mi nie odpowiada (...)
    Jak nie odpowiada to o**j dziada. Co on łaskę nam robi ?
    Ostatnio edytowane przez 1968 ; 01-07-2009 o 02:08

Domyślnie

Bardziej ciekawi mnie, co to za szkiełko. F3.9 na pewno to nie jest. Będzie tak F4. Cena wydaje mi się w miarę przystępna.
    SIGMA + PENTAX

Domyślnie

jak dla mnie to jakiś badziew z lat '80 wykopany z czeluści magazynów.

Domyślnie

człowiek powystawiał sporo wynalazków. To szkło wygląda dziwnie, cena raczej nie pozwala na jednoznaczne określenie, co zacz, wygląda na japońskie korzenie... Może Bielik ma rację.
    Kiedyś Zenit, później Nikon i Canon, obecnie Leica wspierana Sony RX100 mk2 wraz z analogami.
    Prywatnie: http://lopal/blogspot.com

Domyślnie

ten sklep generalnie wystawia różne rzeczy. Do tego mają dziwną politykę - można sprawdzić towar dopiero po wygraniu aukcji (przypadek z hasselbladem 553 )
    d4x + d800 + 24-70 2.0 + 70-200 2.0 + 85 1.2 + smok i 3 krasnoludki....

Domyślnie

Po dziwnej rozmowie ze sprzedawcą okazuje się, że obiektywy są z Korei Północnej albo z Dżapan. Co gorsza czasem się przycinają, dziwnie haczą i nie ostrzą..., dzięki bardzo za rady. W sumie to szukałem czegoś dłuuuuuuugiego w cenie do 200zł. Może być manual
    SIGMA + PENTAX

Domyślnie

Witam.
    Tydzień temu stałem się posiadaczem wyżej wymienionego obiektywu. Jeszcze nie robiłem nim zdjęć. Kupiłem go do analogowego pentaxa. Niestety po podpięciu obiektywu do korpusu po dwóch minutach prób na sucho obiektyw się zaciął. Nie wskakuje wartość przysłony 3,9 i zaciął się bolec przenoszenia automatyki przysłony. Po telefonie wykonanym do sprzedawcy, obiecał wymianę na nowy. Wizualnie nic do zarzucenia. Wygląda solidnie. Może trochę wizualnie wydaje się bardziej plastikowy od innych tego typu obiektywów. Jak wymienię na nowy i zrobię zdjęcia to napiszę coś o tym obiektywie.
    Ostatnio edytowane przez kamykkkam ; 22-07-2009 o 00:17

Domyślnie

Zapomniałem dodać, że dzwoniłem wcześniej do sklepu w trójmieście gdzie oferowali w sprzedaży te obiektywy i pani mówiła, że to jest robione przez Tokinę, czy dla Tokinty. Nie pamiętam dokładnie a głowy za moją wypowiedź nie dam sobie uciąć. Na pudełku pisze, że korea. Babka mówiła, żeklienci nieraz kupują i nie nażekają.

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów