Close

Strona 1 z 3 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 23

Domyślnie notebook czy desktop

Zamierzam zakupic cos do obrobki zdjec PS Capture NX2 Corel i takie tam i tu rodzi sie pytanie czy kupic jakiegos lapka i podlaczyc monitor duzy czy postawic na desktopa i miec swiety spokoj z kabelkami
    D200 + T 17-50/2.8 +N 85/1.8 + SB-600 + jakies 10 kg sprzetu :P

Domyślnie

taniej Cię wyjdzie (przy tej samej wydajności) kupić zwykłego PC
    Nikon d700+Mb-d10/D800 + MB-d12|Zenitar 16 2.8|N16-35 4 vr|Sigma 70-200 F2.8 II EX DG MACRO HSM|2xSB-800|YN 560|Samyang 85 1.4 AE UMC|Naneu Urban Gear u120

Domyślnie

hmm tez tak myslalem oczywiscie ja zwykły PC to jakis intel serii Q min 4Gb ram
    D200 + T 17-50/2.8 +N 85/1.8 + SB-600 + jakies 10 kg sprzetu :P

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez mateo912 Zobacz posta
    taniej Cię wyjdzie (przy tej samej wydajności) kupić zwykłego PC
    Jak nie zależy Ci na mobilności to zgadzam się w 100% z przedmówcą

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez filozzof Zobacz posta
    Jak nie zależy Ci na mobilności to zgadzam się w 100% z przedmówcą
    Stosunek moc/cena w stacjonarnym wypada o wiele, wiele lepiej.

terpsych

Domyślnie

Do pracy z pewnością stacjonarny bardziej konformtowy. Jednak dodatkowy notebook też się przydaje.
    staruszek D70, D90 + SB 600 + 4 zoomy + 5 stałek

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez nakral Zobacz posta
    Zamierzam zakupic cos do obrobki zdjec PS Capture NX2 Corel i takie tam i tu rodzi sie pytanie czy kupic jakiegos lapka i podlaczyc monitor duzy czy postawic na desktopa i miec swiety spokoj z kabelkami
    a to do podpinania monitorow do desktopa juz kabelkow nie potrzeba?

i tak jak juz zostalo napisane, desktop to jedyny rozsadny wybor. laptop ew. jako dodatek lub jesli duzo jezdzisz po swiecie.

Domyślnie

Zgadzam się zdecydowanie, że do pracy ze zdjęciami tylko komputer stacjonarny. Ja długo się męczyłem z laptopem, ale w końcu mam stacjonarny i to zupełnie inny świat. Laptop jest dobry na wyjazdy i żeby ewentualnie coś awaryjnie ze zdjęciami zrobić, ale w domu tylko komp stacjonarny i dobry monitor.

Domyślnie

Zdecydowanie desktop.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez nakral Zobacz posta
    Coś dodam. Jeśli myślisz, że kupując laptopa pozbędziesz się plątaniny kabelków to się mylisz. No chyba, że nie potrzebujes np drukarki, zewnętrznego dysku i innych peryferiów. Chyba, że zadowala Cię to "coś" zwane touchpadem zamiast porządnej myszki lub tableta. Chyba, że zadowalają Cię te pierdzitka zwane głośniczkami i nie wymagasz niczego więcej od dźwięku. Zasilanie też trzeba poprowadzić... O zewnętrzym monitorze nie wspominając... itd., itp...
    Sam myślałem, że kupując laptopa moje życie stanie się cudownie bezprzewodowe. Nic bardziej mylnego.
    Natomiast co do stosunku cena / jakość to niestety ale mimo coraz bardziej wydajnych rozwiązań stosowanych w laptopach nadal są one daaaleko w tyle za przyzwoitym desktopem za dużo mniejsze pieniądze. Niestety ale i jakość wykonania i trwałość użytych materiałow coraz bardziej - w moim odczuciu - schodzi na psy w laptopach. Dobrze wykonany laptop to już zazwyczaj średnia/górna półka cenowa.
    Ja postawiłbym zdecydowanie na desktopa.
    ... na nic sprzętu kupa gdy fotograf (_._) ...

Strona 1 z 3 123 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów